Category: Húsételek

Húsételek

Sajtkrémmel töltött ravioli szűzérmével

A sajtkrémmel töltött ravioli elkészítése nem annyira ördöngösség, mint ahogy sokan félnek az elkészítésétől. Olvasónk szűzérme mellé tálalta az ízletes töltelékes tésztát és kiadós, finom ízvilágú, különleges főétel lett belőle. Sajtkrémmel töltött ravioli “Tipp,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 33
  • 11
  •  
  •  
csülkös babéleves

Csülkös bableves receptje

A csülkös bableves igazi téli magyaros étel. A tartalmas, ízletes leves készítésének több módja ismert. Van aki rántással, míg mások habarással készítik. Csipetkével vagy friss puha kenyérrel is nagyon finom. Csülkös bableves Hozzávalói Leveshez...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 167
  • 6
  •  
  •  
magyaróvári szelet

Magyaróvári szelet receptje

A magyaróvári szelet vagy egyszerűen csak óvári szelet bármilyen húsból készülhet. Bárkinek ajánlom, aki a szereti a szaftos, tartalmas ugyanakkor ízletes húsokat. Elkészítése sem kíván különösebb előképzettséget és mivel sütőben készül, elég időkímélő is....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 90
  • 13
  •  
  •  

Rakott karfiol – egyszerű és finom

A rakott karfiol a többi zöldséges rakott ételhez hasonlóan igen kedvelt és laktató. Ha az egyik receptjét ismerjük, akkor nyert ügyünk van, mert mindegyik egy kaptafára készül. Rakott karfiol Hozzávalók egy közepes nagyságú karfiol,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 153
  • 22
  •  
  •  
budapest szelet

Budapest szelet – karajszeletek Budapest raguval

Budapest szelet vagy sertésszelet Budapest raguval igazán ízgazdag étel. A sertéskarajt füstölt szalonna, csirkemáj, gomba, zöldborsó és a fűszerek teszik változatosan izgalmassá. Különösen jól illik hozzá a burgonyfánk vagy a burgonya krokett. Budapest szelet...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 149
  • 10
  •  
  •  
Töltött cukkini maradék pörköltből

Töltött cukkini maradék pörköltből

Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem is mindig úgy tanítottak a szüleim, hogy ételt nem dobunk ki. Rendszeresen gyakorlom is. Ezért is örültem a töltött cukkini maradék pörköltből receptjének.  A cukkini...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 179
  • 3
  •  
  •  
töltött cukkini lepény

Töltött cukkinis lepény

A töltött cukkinis lepény receptje a cukkini tócsni újragondolásából született. A finom csirkehús és a zöldséges lepény házasítása egy nagyon finom és laktató ételt eredményezett.  Töltött cukkinis lepény “Ötletadó….friss hozzávalókból, ízletes fogást ajánlok figyelmetekbe....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 163
  • 20
  •  
  •  
Ízletes csirketokány

Ízletes csirketokány receptje

Az ízletes csirketokány szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás. Készíthetjük csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is. Ízletes csirketokány Kedvcsináló, ötletadó 🧐😎 “Mire elkészültem a mai ebéddel… A Bakonyi és a Stroganoff házasságából megszületett az ízletes csirketokány....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 383
  • 16
  •  
  •  
Töltött karalábé

Töltött karalábé Irén módra

A karalábét sokan csak levesekbe használják, pedig ez az értékes zöldségünk sokkal többet érdemel ennél. Bagányné Irén saját maga termeli a karalábét, így sok ötlete van a felhasználására. A karalábés töltikéhez még a zsenge...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 419
  • 13
  •  
  •  
Karalábés töltike receptje

Karalábés töltike a zsenge levelek felhasználásával

Akinek kertje van, sok egészséges zöldséget megtermel a családnak. És ha már ott a sok finomság, azokat fel is használja. Minél változatosabban és minél több részét felhasználva a vegyszermentes zöldségnek. Olvasónknál karalábés töltike készült,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 223
  • 7
  •  
  •  
pulykamáj lecsósan

Pulykamáj lecsósan

Pulykamáj lecsósan receptjét kaptuk Sinka Erikától. Csak úgy lazán, egy kis plusszal, ahogy már megszoktuk tőle. Máj fogyasztása, tápanyagtartalma A máj az egyik leggyakrabban fogyasztott belsőség. Legyen szó sertés-, csirke- vagy pulykamájról, sokoladalúan elkészíthető....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 195
  • 8
  •  
  •  
csirkemellrolád receptje

Ízekben gazdag csirkemellrolád

A csirkemell készítésétől sokan írtóznak, mert túl száraznak tartják. Pedig megfelelően ízesítve és jó technikával elkészítve nagyon finom végeredményt kapunk. Az ízekben gazdag csirkemellrolád még a kétkedőket is meggyőzi. “Ízletes hozzávalókkal töltöttem be a...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 327
  • 15
  •  
  •  
rácbab

Rácbab, a tejfölös, húsos főétel

A zöldbab azon zöldségek közé tartozik, amit a világ legnagyobb területén ismernek és szeretnek. Magyarországon leginkább leves vagy főzelék készül belőle. A változatosság kedvéért most itt a rácbab receptje. Miért együnk zöldbabot? A zöldbab...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.2K
  • 124
  •  
  •