Category: Házi és konyhai praktikák

Házi praktikák, praktikus ötletek az otthoni és kerti munkákhoz, alapvető tudnivalók, amik megkönnyítik a háztartási munkát, háztartási ötletek, Konyhai praktikák, konyhai kisokos, mennyiségek, alapfogalmak a konyhában, konyhai trükkök, praktikus fogások, főzési technikák

mi mennyi a konyhában

Mi mennyi a konyhában?

A kezdő háziasszonyok tapasztalat hiányában minden receptet pontosan követnek és szeretnek minden hozzávalót pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha...

természetes növényvédőszerek és tápanyagok

Természetes növényvédőszerek és tápanyagok – tanácsok a Zöld Pagonyból

Magam is a természetes növényvédő szerek és tápanyagok híve vagyok. Sinka Erika, a Zöld pagony „főkertésze” azonban teljesen tökéletesre fejlesztette ezek alkalmazását. Többszörös díjnyertes kertjében csak is természetes növényvédőszerek jutnak szerephez, csakis vegyszermentes alapanyagokat...

gyógyít a levendula

Mire jó a levendula? – ennyi mindenre használhatod

A levendula (Lavandula) egy rendkívül sokoldalú növény, amely évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. Gyönyörű lila virágai és kellemes illata miatt nemcsak a kertek kedvelt dísze, hanem számos területen hasznosítható is. Ez a mediterrán eredetű...

besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése és felhasználása

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...

maradék tojásfehérje

Így tartósítsd a megmaradt tojásfehérjét

A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot, habkarikát, pavlova tortát vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat a megmaradt tojásfehérje hasznosítására. Nem kell...