Görög gyümölcsleves – gazdagon, főzés nélkül
A görög gyümölcsleves nemcsak isteni finom és hűsítő, de az a hatalmas előnye is megvan, hogy főzni sem kell. A recept nincs kőbe vésve, minél többféle gyümölcs kerül bele, annál finomabb lesz. Nosza ugarjunk is neki, hogy pár óra múlva, jól lehűlve már fogyaszthassuk is.
Görög gyümölcsleves – gazdagon, főzés nélkül
A gyümölcs leves igazi hűsítő nyári finomság. Készülhet csak egyféle gyümöcsből, mint például az almaleves vagy a meggyleves vagy vegyesen, többféle gyümölcs hozzáadásával. Ezutóbbi kategóriába tartozik a görög gyűmölcsleves, amit ráadásul főzni sem kell.
Hozzávalók
- 1 liter 100%-os narancslé,
- 5 dl tejszín,
- 1/2 üveg magozott meggybefőtt a levével együtt,
- 30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit),
- 4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)m
- pár darab friss eper,
- 1 körte,
- 1 fürt mag nélküli szőlő,
- fél citrom leve,
- 2 evőkanál cukor,
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj,
- aromák ízlés szerint: rum, vanília, mandula
- tejszínhab a tetejére,
- mandulaforgács a tetejére.
Elkészítése
- A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
- Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem.
- Hűtőbe raktam éjszakára.
- A felszeletelt epreket tálalás előtt adtam hozzá a leveshez.
Tejszínhabot és hántolt mandulát kínáltam hozzá.😊🥰👌
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kepler Juditnak!