Fűszeres karaj: négyborsos, petrezselymes karaj
A fűszeres karaj mellé már csak egy finom köret, például egy krumpli saláta szükséges és már is kész a fenséges ebéd vagy vacsora.
Kósa Istvánné ajánlása: “A napokban fűszeres karaj készült í kisfiam kérésére. Négyborsos, petrezselymes karaj krumplisalátával.
Fűszeres karaj hozzávalói
- 1 kg karaj,
- színes egész bors,
- só,
- petrezselyem.
Elkészítése
- a karajt forró zsiradékon körbe pirítom,
- kérget sütök rá,
- a tepsibe beteszem a zsiradékot, amiben körbepirítottam a húst, (víz sem kell egyáltalán),
- beteszem a sütőbe 200 fokon kb. 20 percre,
- darabosra töröm a borsot,
- apróra vágom a petrezselymet,
- összekeverem a sóval,
- amikor kiveszem a sütőből, beleforgatom a fűszerekbe,
- azonnal fogyasztható.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kósa Istvánnénak!
Jó étvágyat!