Fűszeres karaj: négyborsos, petrezselymes karaj

A fűszeres karaj mellé már csak egy finom köret, például egy krumpli saláta szükséges és már is kész a fenséges ebéd vagy vacsora.

fűszeres karaj krumplisalátával

Kósa Istvánné ajánlása: “A napokban fűszeres karaj készült í kisfiam kérésére. Négyborsos, petrezselymes karaj krumplisalátával. 

Fűszeres karaj hozzávalói

  • 1 kg karaj,
  • színes egész bors,
  • só,
  • petrezselyem.

Elkészítése

  • a karajt forró zsiradékon körbe pirítom,
  • kérget sütök rá,
  • a tepsibe beteszem a zsiradékot, amiben körbepirítottam a húst, (víz sem kell egyáltalán),
  • beteszem a sütőbe 200 fokon kb. 20 percre,
  • darabosra töröm a borsot,
  • apróra vágom a petrezselymet,
  • összekeverem a sóval,
  • amikor kiveszem a sütőből, beleforgatom a fűszerekbe,
  • azonnal fogyasztható.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kósa Istvánnénak!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük