Fenséges tojáskrém egyszerűen receptje
A tojáskrém egyszerűen elkészíthető és jól felhasználható, egészséges élelmiszer. A tojáskrém kenyérre kenve önmagában is nagyon finom, de tartalmasabb szendvicsekhez is jó alapanyag. Tetejére snidling szárakat vagy snidling virágokat tehetünk.
Tojás, a sokoldalú alapanyag
A tojás rendkívül értékes táplálék, melyet az emberek ősidők óta ismernek és fogyasztanak. Ennek legfőbb oka, hogy általában könnyebben elérhető volt, mint például a hús. Tápértéke a húséval vetekszik mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve.
Fehérjék, zsírok, vitaminok és ásványi anyagok is található benne. Sok A-, D- és E-vitamint és a B-vitaminok széles skáláját is tartalmazza. Elsősorban B2-, B6-, B12-vitaminok találhatóak benne nagyobb mennyiségben.
A tyúktojás fogyasztása a legelterjedtebb. A tojás minden nemzet kultúrájában kiemelkedő jelentőséggel bír, a termékenységet, a megújuló életet szimbolizálja. Általában a tavaszhoz, a tavaszi napéjegyenlőséghez kötődő ünnepek idején előszeretettel használják a tojást ajándékozásra, díszítésre. A húsvét egyik jelképe.
Tojáskrém egyszerűen elkészítése
„Vacsorára még elkészülhet! Egy egyszerű, de nagyon finom tojáskrém receptjét hoztam.” – ajánlotta figyelmünkbe Borika a kitűnő receptet.
„Általában 8 tojásból készítem. Keményre főzöm majd kihűtöm, megtisztítom a tojásokat és almareszelőn lereszelem. De akár villával összetörve is jó.
Egy kisebb hagymát, petrezselyemzöldet és snidlinget apróra vágok, a tojáshoz keverem, sóval, borssal fűszerezem. Adok hozzá 8 evőkanál majonézt, 1,5 teáskanál mustárt és jól összekeverem. Mehet a hűtőbe, hogy vacsoráig jól összeérjenek az ízek.
Tálaláskor snidling virágokkal díszítettem.”
Nagyon köszönjük a szuper ötletet Klujber Károlyné Borinak!
További szendvicskrém receptek
Az iskola kezdéssel jön a gond is, mit készítsünk a gyereknek. Egy idő után a legjobb szendvics is unalmassá válik. Kivéve, ha van jó pár szendvicskrém receptünk, amelyeket váltogatva változtossá tehető az étrend. Olyan egyszerű és szuper szendvicskrém recepteket hoztam, amelyekből némi feltéttel és zöldséggel kiegészítve fenséges tízórai varázsolható.
Gyerekkoromban úgy neveltek, hogy ételt nem dobunk ki. Anyukámnak is mindig volt egy jó ötlete a maradék étel újrahasznosítására. Magam is követem ezt az elvet, ezért is örültem, amikor az egyik olvasóm pástétom pörkölt maradékból receptet osztott meg. Igazán jó ötlet ez az maradékból készített szendvicskrém, hisz nem kell a felesleges ételt kidobni, és nagyon jó reggeli, vacsora vagy szendvics alapanyag lehet belőle.
A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is.