Ez lett 2024 virága és szobanövénye

Az amerikai 1-800-Flowers.com virágkereskedő cég immár hetedik alkalommal választotta meg az év virágát és szobanövényét. 2024 virága a csodálatos virágú paeonia, azaz a bazsarózsa lett, míg az év szobanövényének az igen változatos megjelenésű filodendront választották.

paeonia, azaz bazsarózsa csokor

„2024-re a bazsarózsát és a filodendront választottuk az év virágának és szobanövényének, hogy segítsünk ügyfeleinknek kifejezni önmagukat, örömet szerezni, és tartalmas kapcsolatokat ápolni az életük fontos szereplőivel. … A pünkösdi rózsa élénk és finom szirmaival tökéletes gesztus a romantikus és ünnepi alkalmakra, míg a filodendron feltűnő lombozatával arra inspirálja a növények és dekoráció szerelmeseit, hogy a természetet becsempésszék az otthonaikba.” – mondta Abhay Patel, a Brand. Az 1-800-Flowers.com elnöke a választásról.

2024 virága: paeonia, azaz a bazsarózsa

A májustól júniusig virágzó illatos bazsarózsa (Paeonia lactiflora) vagy ahogy a latin neve után egyre gyakrabban hívják, a peónia, lágyszárú évelő növény, ami a virágzási ideje miatt kapta a pünkösdi rózsa nevet. A színes, gyakran illatos növény frissessége, üdesége a lélek megújulását, a kert kiteljesedését jelképezi. A kerti bazsarózsa gondozása egyszerű, de ültetés után nagyon türelmesnek kell lenni az első virágok megjelenéséhez. Cserébe viszont hosszú életű, akár 100 évig is elél.

2023-ban a lándzsás zebralevél és az orchidea, előtte pedig a tulipán és a törpebors szerezte meg az év virága és szobanövénye címet.

2024 szobanövénye: filodendron

A trópusokról származó filodendronnak több száz fajtája terjedt el világszerte. Népszerűségét nemcsak szépségének, hanem egyszerű gondozásának is köszönheti. Szív alakú, egyes fajoknál színes leveleivel díszíti a szobát, igazi dzsungelhangulatot teremt. Szereti a napsütést, de csak mérsékelten, így jól érzi magát félárnyékos helyen is. Amire érdemes odafigyelni a gondozásakor, hogy viszonylag magas legyen a páratartalom a helyiségben.

filodendron

Régen a könnyezőpálmát is filodendronnak hívták, ezért máig sokan annak nevezik, pedig az most már hivatalosan a Monstera fajok közé tartozik.

Forrás

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük