Top5 sorsfordító növény az új évre

Most, hogy itt az új év bizonyára neked is jól jönne egy sorsfordító növény. Egy növény, amitől egyik napról a másikra minden megváltozik, a legkilátástanabb helyzet is jóra fordul. Bár egyes növényeknek rengeteg minden köszönhető, némelyiknek sok-sok emberélet is, mindegyiktől nem várhatunk csodát. Vannak gyógyhatású növények, amelyek tényleg áldást hoznak az egész emberiségnek, de minden növénytől nem remélhetünk világ megváltást. A csodákban viszont hinni kell! Talán ez az öt növény, amely az életünk öt különböző területére – úgy mint boldogság, tudás, siker, szerelem, gazdagság – hat is képes sorsfordításra. Próbáld ki és kiderül!

sorsfordító növény

Top5 sorsfordító növény az új évre

A növények teljesen átszövik a mindennapjainkat és igen jelentős hatással vannak az életünkre. Nekik köszönhetjük az életfolyamatainkhoz nélkülözhetetlen oxigént. Nélkülük nem lenne élet a földön, közvetlenül vagy közvetve a táplálkozásunk fő alkotóelemei. Növényekből készül a ruhánk, a papír, a bútoraink, sőt fűtünk is velük. Fontos alapanyagul szolgálnak építkezéseknél és a gyógyászatban is. Ilyen vagy olyan formában, de állandóan szem előtt vannak.

Magyar vonatkozású sorsfordítás volt például a C-vitamin felfedezése. A legenda szerint Szentgyörgyi Albert utálta a paprikát és a feleségét akarta bosszantani azzal, hogy bebizonyítja, nincs a zöldségben semmi egészséges. A bizonyítás elmaradt, helyette viszont a laborban hagyott paprika vezetett a C-vitamin felfedezéséhez, amiért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat kapott.

A feng shui szerint egyes növények képesek arra, hogy pozitívan befolyásolják életünket. Nézzünk öt életterületet és az azokra ható szobanövényeket!

Boldogság = orchidea

A hosszan virágzó egzotikus szépség, az orchidea a boldogság megerősítésére vagy akár az örök szerelem megőrzésére is alkalmas. Akár lepkeorchideát, akár jeles vesszőkosbort választunk, tartós virágzásra és talán tartós boldogságra számíthatunk.

A lepkeorchidea (Phalaenopsis) vagy pillekosbor a népes orchidea család leghálásabb és legegyszerűbben tartható egyede. Nevét a trópusi pillangókra emlékeztető virágairól kapta. Dúsan virágzik, és mivel gondozása nem okoz nehézséget, kezdőknek is ajánlható. Néhány igényét biztosítva évekig eredményesen tarthatjuk és virágzásra bírhatjuk. A lepkeorchidea kisokosban kitérek a származásuk, gondozásuk és szaporítások kérdésére, valamint kártevőire és a beteg orchideák meggyógyításának lehetőségeire is.

Tudás = kislevelű fikusz (ficus benjamina)

A fikusz benjamina csüngő hajtásával és apró leveleivel gyönyörű szobanövény. Úgy tartják, hogy az önművelés, a tudás és az egészség területein kiváló energiákat áramoltat a lakásban. Gyerekszobában vagy dolgozószobában nevelve kedvezően hat a tanulásra, és serkenti a tudásvágyat.

Az örökzöld, dekoratív kislevelű fikusz (Ficus benjamina), a csüngőágú fikusz vagy más néven fikusz benjamin a modern lakások egyik leghálásabb zöld szobanövénye. Apró zöld vagy fehér-zöld tarka levelei gyakran hullámos szélűek, kecses hajtásai lefelé csüngnek. Az örökzöld és dekoratív kislevelű fikusz gondozása egyáltalán nem bonyolult, lakótelepi lakásokban is hosszan díszít. Ahogy a többi fikusz fajta, úgy az aprólevelű fikusz benjamina is nyáron a szabadban érzi legjobban magát, ahol szépen besűrűsödik. Ha hajtásvégeit nem vágjuk le, több méter magasra is megnőhet.

Siker = flamingóvirág

A férfias szépségű flamingóvirág főként a hírnév és a pénz területén elhelyezve hoz sikereket. A szerelem sarkába állítva segíthet megtalálni az igazit.

Az egzotikus flamingóvirág (Anthurium) több színben is elérhető, tartóssága és szépsége miatt méltán népszerű szobanövény a lakásokban. A színes, mutatós virágok vázába téve vagy a növényen hagyva is hetekig virítanak. Az újravirágoztatása nem egyszerű, de szakértő gondoskodással nem lehetetlen. Máris mutatom, hogy lesz hosszútávon sikeres a flamingóvirág gondozása.

Szerelem = begónia

A több színben is elérhető begóniát  a lakás szerelem sarkába érdemes állítani.

A szobai nevelésre szánt begóniafajták széles választékából a sudár begónia (begonia elatior-hibridek) a legkedveltebb. A szobai begónia a begóniafélék családjába tartozik, Ázsia, Afrika, és Amerika trópusi és szubtrópusi vidékein őshonos növényfaj. A tetszetős külsejű szobanövény megfelelő gondozással egész évben virágzik. Egy kis tisztításon, öntözésen és trágyázáson kívül egyéb gondozást nem igényel. Nyáron kitehetjük a virágládába. Hajtásdugványokkal egyszerűen szaporítható.

Pénz, gazdagság = pozsgafa

A pozsgafának vagy más néven pénzfának egyértelműen az otthon gazdagságért felelős sarkában van a helye.

Az apró, húsos levelei miatt pénzt hozó növénynek tartott pozsgafa (Crassula ovata) vagy majomfa az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben tartható dekoratív növény. Jól tűri a száraz levegőt is, így lakótelepi lakásban is tartható, ha találunk számára egy hűvösebb zugot. Megfelelő gondozás mellett az idősebb növények mutatós apró virágokat hoznak.

Sok sikert kívánok a sorsfordító növényeidhez!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük