Top5 sorsfordító növény 2022-re

Most, hogy itt az új év bizonyára neked is jól jönne egy sorsfordító növény. Egy növény, amitől egyik napról a másikra minden megváltozik, a legkilátástanabb helyzet is jóra fordul. Bár egyes növényeknek rengeteg mindent köszönhetünk, némelyiknek sok-sok emberélet is, mindegyiktől nem várhatunk csodát. Vannak növények, amelyek tényleg áldást hoznak az egész emberiségnek, de egy-egy növénytől nem remélhetünk világ megváltást. A csodákban viszont hinni kell! Talán ez az öt növény, amely az életünk öt különböző területére hat is képes sorsfordításra. Próbáld ki és kiderül!

sorsfordító növény

Top5 sorsfordító növény 2022-re

A növények teljesen átszövik a mindennapjainkat és igen jelentős hatással vannak az életünkre. Nekik köszönhetjük az életfolyamatainkhoz nélkülözhetetlen oxigént. Nélkülük nem lenne élet a földön, közvetlenül vagy közvetve a táplálkozásunk fő alkotóelemei. Növényekből készül a ruhánk, a papír, a bútoraink, sőt fűtünk is velük. Fontos alapanyagul szolgálnak építkezéseknél és a gyógyászatban is. Ilyen vagy olyan formában, de állandóan szem előtt vannak.

Magyar vonatkozású sorsfordítás volt például a C-vitamin felfedezése. A legenda szerint Szentgyörgyi Albert utálta a paprikát és a feleségét akarta bosszantani azzal, hogy bebizonyítja, nincs a zöldségben semmi egészséges. A bizonyítás elmaradt, helyette viszont a laborban hagyott paprika vezetett a C-vitamin felfedezéséhez, amiért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat kapott.

A feng shui szerint egyes növények képesek arra, hogy pozitívan befolyásolják életünket. Nézzünk öt életterületet és az azokra ható szobanövényeket!

Boldogság = orchidea

A hosszan virágzó egzotikus szépség, az orchidea a boldogság megerősítésére vagy akár az örök szerelem megőrzésére is alkalmas. Akár lepkeorchideát, akár jeles vesszőkosbort választunk, tartós virágzásra és talán tartós boldogságra számíthatunk.

Orchidea gondozási tippek kezdőknek

Tudás = kislevelű fikusz (ficus benjamina)

A fikusz benjamina csüngő hajtásával és apró leveleivel gyönyörű szobanövény. Úgy tartják, hogy az önművelés, a tudás és az egészség területein kiváló energiákat áramoltat a lakásban. Gyerekszobában vagy dolgozószobában nevelve kedvezően hat a tanulásra, és serkenti a tudásvágyat.

Ficus benjamina, Csüngőágú fikusz gondozása

Siker = flamingóvirág

A férfias szépségű flamingóvirág főként a hírnév és a pénz területén elhelyezve hoz sikereket. A szerelem sarkába állítva segíthet megtalálni az igazit.

Flamingóvirág

Szerelem = begónia

A több színben is elérhető begóniát  a lakás szerelem sarkába érdemes állítani.

Pénz, gazdagság = pozsgafa

A pozsgafának vagy más néven pénzfának egyértelműen az otthon gazdagságért felelős sarkában van a helye.

pozsgafa

Sok sikert kívánok a sorsfordító növényeidhez!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük