Csodálatos tiroli muskátli özön Kőbányán

Alpesi országokban barangolva nem győzzük csodálni a csupa zöld környezet takaros házait és az erkélyekről vízesésként leomló futómuskátlik színkvalkádját. Olvasónk Budapest X. kerületében valósította meg a tiroli álmot, bizonyítva ezzel, hogy tiroli muskátli özön nemcsak az osztrákok kiváltsága, az Kőbányán is egyszerűen megvalósítható.

tiroli muskátli özön

Csodálatos tiroli muskátli özön Kőbányán

Valcsákné Szikora Ildikó olvasónk kőbányai erkélye az élő példa arra, hogy a tirolinak is hívott futómuskátlik nálunk is csodálatosak lehetnek. Ki is faggadtam a titkáról.

„Budapesten a X kerületben lakunk, két teraszunk van, 9-9 balkonládába 54 tő muskátlit vásároltunk amit hetente kétszer Folisol tápoldattal öntözök. A lakásunk kelet fekvésű, az előttünk lévő épületek kissé árnyékolják a lakást, kb. 8 órától délig süt oda a nap, aztán már nem éri a tűző napfény a virágokat. Eléggé szélvédett, az előttünk lévő épületek védik valamennyire a 3. emeleti teraszunkat.”

„Titkom nincs, az ötözésen, a tápoldatozáson kívül szinte semmit nem teszek. Mivel a harmadik emeletről nem érem el a lefutó részeket, így sajnos csak az elszáradt virágok egy részét, amik hozzáférhetőek, azokat tudom leszedni. Amikor nagyon meleg van nap közben, akkor este is és reggel is meg szoktam öntözni őket, arra figyelek, hogy amikor tápoldatozok, akkor nedves legyen a föld. Száraz földre soha sem szoktam a tápoldatos vizet ráönteni.”

Ildikó erkélye az ékes példája annak, mennyire fontos az erkély fekvése és hogy annak megfelelő növényeket válasszunk. A csodálatos virágözönhöz az is hozzájárul, hogy csak délelőtt süti a nap, a délutáni forrróság pedig elkerüli. A szélvédett helynek köszönhető, hogy nem töredeznek le a gyenge ágak. A reggeli és esti öntözéssel párához jutnak, ami Tirolban a hegyvidéki terület fekvéséből eredően már eleve adott.

Gratulálok Ildikónak és nagyon köszönöm, hogy megosztotta velünk gyönyörű futómuskátlijainak titkát!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük