Category: Receptek

Mennyei almás-pudingos piskóta

A mennyei almás-pudingos piskóta nemcsak a nevében mennyei. Az alma képviseli benne az ősz gyümölcsös ízét, a puding a krémességet biztosítja, míg a tetejére kerülő kakaó az igazi kényeztetésre teszi fel a koronát. Mennyei...

sörkorcsolya

Sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal

A sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal egy könnyen elkészíthető és imádnivaló ropogtató. Vendégváráshoz, sörözéshez vagy borozáshoz kitűnő nasi. Sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal receptje Lassan már egy egész szakácskönyvnyi recept olvasható itt az oldalon Illésné Nagy...

aludttej

Aludttej házilag bolti tejből is

Az aludttej nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Bár a vastag, zsíros fölét nem szerettem, rendszeresen kértem Anyukámat és a nagymamámat, hogy készítsenek. Jó pár éve ettem utoljára, egyrészt azért is, mert meg voltam győződve róla,...

mi mennyi a konyhában

Mi mennyi a konyhában?

A kezdő háziasszonyok tapasztalat hiányában minden receptet pontosan követnek és szeretnek minden hozzávalót pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha...

Kukorica málé recept

A kukorica málé régen a szegények eledele volt. Napjainkban újra reneszánszát éli, sokan választják azok közül, akik mellőzik a búzából készült ételeket. Kukorica málé receptje Sinka Erika osztotta meg velünk a receptet néhány gondolat...

Darált hússal töltött padlizsán

A darált hússal töltött zöldségekben nem lehet csalódni. A hús fajtája bármilyen lehet, választhatunk soványabb pulyka- vagy csirkehúst, de a zsírosabb sertéshússal is fenséges. Olvasónk a pulykahússal töltött padlizsán receptjét hozta el nekünk. Fogadd...

Fordított almás sütemény

A fordított almás sütemény neve nem véletlen. Az alma kerül a forma aljára, ezáltal krémessé párolódik, sőt a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni. A végeredmény szépséges és finom sütemény. Már mutatom is...