Karácsonyi ablakdíszek egyszerűen

A karácsony leginkább a szívünkben él. Ahogy közeleg az ünnep, egyre inkább megnyílik szívünk, hogy a négy hetes adventi időszak végére készen álljunk a csoda befogadására. Az egyszerűen elkészíthető karácsonyi ablakdíszek segítik a ráhangolódást és fokozzák az ünnepi hangulatot. Olvasói ünnepi ablak dekorációkból válogattam.

Karácsonyi ablakdíszek

Legegyszerűbb megoldás, ha kész dekorációkat lógatunk fel a függönykarnisra vagy az ablakba helyezett ágra. Elő tehát a karácsonyi textílekkel, mézeskalács figurákkal, tobozokkal, színes gömbökkel, fényfüzérekkel.

Saját kezűleg készített díszeket is készíthetünk, akár újrahasznosítással, mint tette ezt pl. Rein Tünde olvasónk, aki joghurtos dobozok kifestésével varázsolt harangokat az ablakba.

Az örök kedvenc, a már több mint kétezer éve használt gyertya csodálatos hangulatot teremt.

Ablak díszeket akár festhetünk is. A tiffany technika mellett érdemes kipróbálni az üvegmatrica festést, de akár közvetlenül az ablakra is pingálhatunk. Jó szolgálatot tesz egy sablon és egy műhó szóró is.

Karácsonyi ablakdíszek

Hamár ablakdekorációkról beszélünk, a szívem nagy kedvencei a virágok sem maradhatnak ki, hiszen ezek már önmagukban is nagyon jól mutatnak és jól is érzik magukat az ablakban. A téli időszak népszerű virágai közül bármelyik jó választás. Mikulásvirág, karácsonyi kaktusz, orchidea, amarillisz, ciklámen megfelelő gondozás mellett hosszasan az ablak éke lehet.

Bár a mikulásvirágok a karácsonyi időszak visszatérő elemei, sokan gondolhatják azt, hogy egyedül szobanövényként tölthetnek be izgalmas funkciót otthonainkban. Pedig ezek a csillag alakú virágok váratlan és kreatív dekorációként az ünnepi készülődés minden lépésének fontos szereplői lehetnek. A Stars for Europe szakértői most bebizonyítják, milyen sokoldalú növények is valójában a mikulásvirágok és megmutatják, megannyi különleges módon használhatjuk fel őket karácsonykor és akár azon is túl. Nézd meg, milyen csodálatos lehet a karácsonyi dekoráció mikulásvirággal!

Érdemes a külső ablakpárkányra is tenni pár díszt, hisz nagyon kellemes érzés a meleg szobából színes gömbökre, zöld ágakra, a hóesésben is virító árvácskákra vagy épp csemegéző madárkákra kitekinteni.

Köszönöm a fotókat az olvasóknak!

További karácsonyi kert dekorálási ötleteket a Pinterest albumomban találsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük