Így használd a kávézaccot a kertben

A kávézacc kerti hasznosításáról sok mendemonda kering. Sokan jó szándékkal minden növényükre ráteszik, pedig a nem szakszerű gondozással akár tönkre is tehetik a növényt. Olvasók elárulták, hogy használják eredményesen a kávézaccot a kertben a növényekhez!

kávézacc a kertben

Így használd a kávézaccot a kertben

Szelle Edit: „Azokra a növényekre használom a kávézaccot a kertben, amelyik szeretik a savas közeget. pl. azálea, muskátli, eper, fukszia, paradicsom, paprika, kicsit bekeverhetsz ibolyának. is szórhatod. Szegély szélekre szórom. Csigák ellen is jó és sok más kártevő sem szereti. Bele szoktam keverni a földbe vagy a tetejét megszóróm. Nem kell sok belőle.

Kovács Julianna: „Nálam a virágok tetején megpenészedett😥 most szedtem le róla. A kertben viszont szétszórom.”

Gyöngyi Bartos: „2 liter vízhez 1 evőkanállal adok. Ezzel locsolom a muskátlit, de ki szoktam szórni a kertbe is . A föld tetején nekem is penészedett. Nem szabad csak úgy nagy mennyiségben a földre rakni. Amióta vízben feloldom, nincs ilyen gond.”

Vadady Mária: „A kávézacc ragyogó összetevője a komposztnak, de egy az egyben a virágföldre „trágyának” nem való. Savas kémhatású, ki lehet önteni pl. a hortenziák köré. De úgy, hogy egy kicsit belekapirgáljuk a földbe. Ha ezt nem tesszük akkor a víztől megkeményedik, megpenészedhet.”

Marianna Szabó: „Árnyékliliomjaim kapják meg rendszeresen, a tövük köré szórom, mert a csigák nem bírják. Rododentronra is megy, meg persze a hortenziákra. Ahol nem csiga ellen szórom, ott bekeverem a földbe. Virágcserépbe bentre nem használom.”

Kindris Brigitta: „Nálam sok enyhén savanyú és savanyú közeget igénylő szobanövény és balkonnövény van, azokat kényeztetem vele. Igaz nálam a víz is savanyítva van ezeknek. A kávézacc a lakásban földre öntve penészedik. Pár nap termését szoktam leforrázni és egy éjszaka vagy maximum 2 nap áztatás után az öntözővízhez adom. 6-8 adag zacc általában amit 3-4 liter vízzel forrázok, majd ezt óvatosan szűröm és 6 literre vagy 10 literre hígítom. A begóniám és páfrányom azóta táltosodott meg mióta ezt használom. Igaz nem növénnyel kapcsolatos, de heti egy-két alkalommal 1 zaccpogácsa egy kevés tusfürdővel szuper bőrradír.”

Kriszta David Blanc: „Ha bio a kávézacc, összekeverni egy kis mézzel és kiváló bőrradír lesz belőle. Havonta egyszer használom és jobb bármilyen bolti cuccnál. Nem mellesleg zsírtalanítja a lefolyót. Muskátlira összekeverem a földdel, mert különben bepenészedik.”

Margit Mészáros: „Csak a savanyú talajt kedvelő virágokra jó, a rózsám kinyírtam vele.”

Nagyon köszönöm a sok hasznos olvasói tanácsot!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. hollos györgyné szerint:

    Nagyon köszönöm a hasznos jótanácsokat, aki nem vidéken nőtt fel annak ezek s tanácsok sokat jelentenek
    nagyon sokat tanulunk belőle. Köszönöm a magam nevében és kérem továbbra is a jófogásokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük