Ritkán virágzó növények csodája

Az élet számomra igen kedves csodája, amikor a ritkán virágzó növények egyszer csak virágba borulnak. A világ más részein, őshazájukban ez mindennapos esemény, de nálunk, a szobanövényként tartva valódi csodaszámba megy. Az olvasók segítségével mutatok néhány igazi különlegességet.

Ritkán virágzó növények csodája

Egy hobbi kertésznek az igazi elismerés az, ha a dédelgetett kedvence egyszer csak virágba borul. Az itt bemutatott, távoli földrészekről származó növények hazájukban szabadon pompáznak, nálunk viszont többnyire csak zöld szobanövényként ismertek. Szobában tartva igen ritkán hoznak virágot, akkor viszont határtalan örömet okoznak gondozójuknak.

Anyósnyelv, azaz szanszeviéria

Az anyósnyelv vagy szobai tigrislevél (Sansevieria trifasciata) az egyik legigénytelenebb, zölden is csodálatosan díszítő növényünk. 

Zámia, agglegényvirág

Az agglegényvirág vagy zámia igénytelen, kevés fénnyel és minimális vízzel is beéri. Szereti, ha kevés a földje. Virágokat is akkor hoz, ha sanyargatjuk. A túlöntözés a levelek sárgulását okozza.

Dracéna

A dracéna vagy sárkányfa virágos helyet igényel, a pangó vizet nem kedveli.

Szeplősarc

A szeplősarc az egyik legszebb színes levelű szobanövényünk, mutatós, foltos levelei miatt népszerű. Napos, meleg helyet és gyakori öntözést igényel. Apró virágai ritkán jelennek meg.

Pozsgafa

A pozsgafát sokan csak levéldísznövényként ismerik, pedig az apró, sűrű virágai igen mutatósak.

Óriáscsésze

Az aranysárga óriáscsésze a Kanári-szigeteken szabadon nő, de nálunk igen nehéz virágzásra bírni.

Pluméria vagy frangipáni

A trópusi és szubtrópusi területek kedvelt virágzó lombhullató cserjéje megfelelő klímán akár 7-8 méteres kisebb fává is fejlődhet. Szobában tartva nem túl egyszerű virágoztatni.

Monstera avagy könnyezőpálma

A könnyezőpálma vagy monstera az egyik legkedveltebb és legtöbbek által tartott szobanövény. Szobai körülmények között tartva torzsavirágzatát ritkán láthatjuk.

Kroton, azaz csodacserje

virágzó kroton

Nagyon köszönöm az olvasónak a fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük