Igazi osztrák császármorzsa receptje

Gyerekkoromban egyik kedvencem volt a császármorzsa. Mindig házi baracklekvárral vagy valamilyen házi befőttel ettük. Később, már felnőttként tudtam meg, hogy az valójában nem is császármorzsa volt, hanem daramorzsa, mert búzadarával készült. Az igazi bécsi császármorzsában pedig nincs dara, csak liszt. Nézzük, hogy készül!

osztrák császármorzsa receptje

Porga Júlia készített a napokban császármorzsát, amit szívből ajánlj mindenkinek.

“Azt tanultam anno az édesanyámtól, hogy semmit nem dobunk ki. Főztem a baracklekvárokat és a szívem szakadt meg, amikor leszedtem a habját és ment a mosogatóba… na tegnap betettem a hűtőbe, majd lesz valami vele alapon. Hétvégén kemencés találkozón voltunk a párommal, ott készített egy emberke igazi, osztrák császármorzsát.

A forgatást még tanulnom kell, de nagyon fincsi lett a leszedett habbal a tetején. 

Igazi osztrák császármorzsa hozzávalói (2 főre)

  • 2 tojás,
  • 1 dl tej,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 mokkás kanál sütőpor
  • 1-2 evőkanálcukor vagy 1 evőkanál édesítő ízlés szerint,
  • olaj vagy vaj a sütéshez.

Igazi osztrák császármorzsa elkészítése

  • a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel,
  • hozzákevertem a lisztet és a sütőport,
  • a tésztába nem kell cukor, de mivel én édesítőt használok, azt is beletettem,
  • cukorral csak a végén kell megszórni, ami megkaramellizálódik a tetején,
  • jól összekvertem,
  • a tojásfehérjéket csipet sóval habbá vertem,
  • óvatosan hozzáforgattam a tésztához,
  • forró vajas vagy olajos serpenyőbe öntöttem az egész tésztát,
  • 2-3 perc alatt az alját megsütöttem, majd megfordítottam (nekem ez nem sikerült, nem maradt egyben, de nem baj),
  • ekkor kell rászórni az 1-2 evőkanál cukrot,
  • tovább sütni, majd 1-2 perc elteltével lehet darabolni,
  • összeforgatni és készre sütni. 

Nagyon köszönjük a receptet Porga Júliának!

  • 1.8K
  •  
  • 198
  •  
  •  
  • 1.8K
  •  
  • 198
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás