Fekete erdő trifle, a finom krémdesszert

Fekete erdő trifle egy egyszerű krémdesszert. Bolti piskótát is használhatunk hozzá, akkor még sütni sem kell. 

Fekete erdő trifle

Mi a trifle és hogy készül?

A trifle egy kedvelt hagyományos angol gyümölcsös édesség, ami egyszerűen, akár sütés nélkül is elkészíthető az alapanyagok réteges összerakásával. Maradék házi piskótát, kekszet épp úgy használhatunk hozzá, mint de készen vásárolt piskótát. A trifle neve a francia „trufle”, hóbortos jelentésű szóból származik. Már a XIV. században is népszerű desszert volt, bár akkoriban csupán főtt krémből és lekvárból állt.

A rétegek sorrendje:

  • alaptészta: pl. piskóta, kalács, stollen, babapiskóta, kekszek összetörve stb, amit leöntünk tetszés szerinti alkohollal,
  • gyümölcs: lehet nyers, befőtt, kompót, lekvár vagy ezek kombinációja, esetleg gyümölcs zselé is
  • vaníliakrém: házilag készített vaníliamártás, puding, stb
  • tejszínhab: alkohollal, citrommal, gyömbérrel, stb ízesíthetjük
  • díszítés: pörkölt mandula, rumos cseresznye, kandírozott cseresznye, csodidara, cukor drazsé, őrölt keksz, stb.

Fekete erdő trifle

Illésné Nagy Mária árulta el, hogy készítette a kitűnő desszertet, aki előzőleg már az egzotikus epres trifle receptjét is elárulta.

Anyák napjára készített desszertem…..Fekete erdő trifle 😋
Sima és kakaós piskóta vegyesen megsütve (tepsiben fele-fele adag) darabolva, leszűrt meggybefőtt levével meglocsolva, beáztatva (hozzá rumaroma és likőr keverve). Vaníliás és csokoládés puding felvert tejszínnel lazítva, piskótára váltakozva rákenve, meggybefőttel vegyesen rétegezve. Tetejére meggybefőtt, csokicsepp és kókuszchips került.
Kiadós, előző nap elkészítendő, finomságos, kényeztető desszert 😍
Jó étvágyat.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük