Hangulatos terasz a tökéletes kikapcsolódáshoz

Egy hangulatos terasz szuper helyszín a napvégi kikapcsolódáshoz. Elég csupán egy pad, néhány szék vagy egyéb ülőalkalmatosság, egy asztal, ahova az italokat, nassolnivalókat lerakhatjuk és persze sok-sok növény. Aztán nem árt árnyékolni, hogy kellemesebb legyen a klíma. Ha mindent beszereztünk, semmi sem ment meg bennünket attól, hogy szabadidőnkjelentős részét részét a teraszon töltsük és élvezzük az otthoni nyaralást. Szabó András teraszán saját magam is szívesen pihengetnék.

hangulatos terasz

Hangulatos terasz az olvasónál

Szabó András olvasónk a saját maga által készített kerti grillező és bográcsozó után most a teraszát mutatja meg nekünk.

Balkonnövényekkel a természetet a teraszra varázsolhatjuk. Az egynyáriak színgazdagsága a legnagyobb és nem ritkán egész őszig virágoznak. Legyen az akár valamilyen muskátli fajta, begónia, batáta levél, illatozó mézvirág vagy csodálatos színű petúnia.

Ha a hely lehetőséget biztosít rá, érdemes a terasz környékét is felvirágozni. Nagyon hálás dézsás növény a például a leander vagy a hortenzia.

Ha a sors kegye folytán még kerttel is büszkélkedhetünk, semmiképp nem hiányozhat a romantikus rózsa és levendula és a nagy túlélő kerti vagy más néven paraszt muskátli. A kis színes virágok, mint a porcsinrózsa (cipike, kukacvirág), az árvácska vagy a kaliforniai kakukkmák vidámságot visz a kertbe.

Apró kis részleteknek, a kis apró tárgyaknak épp oly fontos szerepe van, mint az árnyékolásként szolgáló textileknek. A teraszon látható hullámok rögzítéséhez a tulajdonos, Szabó András az alábbi magyarázatot adta:

Két szál huzal kifeszítve. Seprűnyelek méretre vágva és a végükbe kis kampó becsavarva. Ezek bedugva az árnyékoló bújtatóiba és ráakasztva a két huzalra. ☺”

Egy ilyen csodálatos teraszon minden perc valóban felér egy nyaralással. Feltöltenek azok a percek is, amelyeket a növények gondozásával töltünk. A kellemes környezetben üldögélésről nem is beszélve.

Ha szeretnénk, hogy az otthoni pihenés méginkább felidézze a külföldi nyaralások emlékét, érdemes minél több mediterrán növényt, például citrusféléket vagy cikász pálmát beszerezni.

Nagyon köszönöm a fantasztikus fotókat Szabó Andrásnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük