Hamvas kifli, a 100 éves sütemény

A karácsony előtti hajrában talán még te is azon töröd a fejed, hogy vajon elég lesz-e az ünnepekre a sütemény. Mi lesz, ha betoppan pár váratlan vendég? Mivel fogom megkínálni őket? Ha te is ebben a cipőben jársz, szerintem legjobb, ha már most neki kezdesz egy sokáig elálló sütemény sütésének. A hamvas kifli jó választás lehet.

hamvas kifli

Visky katitól kaptuk az egyszerű, de finom sütemény receptjét. “Az ünnepek közeledtével leírok egy egyszerű, néhány nappal előbb elkészíthető, több mint 100 éves sütemény receptet, a hamvas kifliét.”

Hamvas kifli hozzávalói

  • 200 g liszt,
  • 140 g vaj,
  • 20 g élesztő
  • pici tej,
  • pici só,
  • 40 g porcukor,
  • 2-3 kanál tejföl.

Hamvas kifli elkészítése

  • az élesztő felfuttatjuk a tejben,
  • eldolgozzuk a lisztet a vajjal,
  • majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót,
  • lágy tésztává gyúrjuk,
  • vékonyra nyújtjuk,
  • négyzetekre vágjuk ,
  • tölthetjük sütésálló lekvárral vagy tejjel péppé kevert cukros dióval vagy mákkal,
  • előmelegített sütőbe téve, 180 fokon kb 30 perc alatt világos sárgára sütjük,
  • melegen megszórjuk porcukorral.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Visky Katinak!

További kifli receptek

Mint tudjuk, a kifli az csupán egy forma. Léteznek édes és sós kiflik is. Vegyesen válogattam ezek receptjeiből, hogy neked is legyen lehetőséged kedvedre kiválasztani a legjobbat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy − 9 =