Hamvas kifli, a 100 éves sütemény
A hamvas kifli vagy ha úgy jobban tetszik, a hókifli télen-nyáron jó választás. Egyszerű a receptje és az elkészítése. Napokig eláll, így kitűnő vendégváráshoz is. Az ünnepek előtt nem kell az utolsó pillanatra hagyni a sütését, előre elkészíthetjük. Nyáron pedig még azon sem kell izgulni, hogy esetleg megromlik mint a krémes sütemények.
Visky katitól kaptuk az egyszerű, de finom sütemény receptjét. „Az ünnepek közeledtével leírok egy egyszerű, néhány nappal előbb elkészíthető, több mint 100 éves sütemény receptet, a hamvas kifliét.”
Hamvas kifli hozzávalói
- 200 g liszt,
- 140 g vaj,
- 20 g élesztő
- pici tej,
- pici só,
- 40 g porcukor,
- 2-3 kanál tejföl.
Hamvas kifli elkészítése
- az élesztő felfuttatjuk a tejben,
- eldolgozzuk a lisztet a vajjal,
- majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót,
- lágy tésztává gyúrjuk,
- vékonyra nyújtjuk,
- négyzetekre vágjuk ,
- tölthetjük sütésálló lekvárral vagy tejjel péppé kevert cukros dióval vagy mákkal,
- előmelegített sütőbe téve, 180 fokon kb 30 perc alatt világos sárgára sütjük,
- melegen megszórjuk porcukorral.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Visky Katinak!
További kifli receptek
Mint tudjuk, a kifli az csupán egy forma. Léteznek édes és sós kiflik is. Vegyesen válogattam ezek receptjeiből, hogy neked is legyen lehetőséged kedvedre kiválasztani a legjobbat.
- Almás kifli sörrel receptje
- Hamis hájas kifli házi lekvárral
- Vajas, sós kifli köménymaggal
- Ropogós tejes kifli házilag