Hamvas kifli, a 100 éves sütemény

A hamvas kifli vagy ha úgy jobban tetszik, a hókifli télen-nyáron jó választás. Egyszerű a receptje és az elkészítése. Napokig eláll, így kitűnő vendégváráshoz is. Az ünnepek előtt nem kell az utolsó pillanatra hagyni a sütését, előre elkészíthetjük. Nyáron pedig még azon sem kell izgulni, hogy esetleg megromlik mint a krémes sütemények. 

hamvas kifli

Visky katitól kaptuk az egyszerű, de finom sütemény receptjét. „Az ünnepek közeledtével leírok egy egyszerű, néhány nappal előbb elkészíthető, több mint 100 éves sütemény receptet, a hamvas kifliét.”

Hamvas kifli hozzávalói

  • 200 g liszt,
  • 140 g vaj,
  • 20 g élesztő
  • pici tej,
  • pici só,
  • 40 g porcukor,
  • 2-3 kanál tejföl.

Hamvas kifli elkészítése

  • az élesztő felfuttatjuk a tejben,
  • eldolgozzuk a lisztet a vajjal,
  • majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót,
  • lágy tésztává gyúrjuk,
  • vékonyra nyújtjuk,
  • négyzetekre vágjuk ,
  • tölthetjük sütésálló lekvárral vagy tejjel péppé kevert cukros dióval vagy mákkal,
  • előmelegített sütőbe téve, 180 fokon kb 30 perc alatt világos sárgára sütjük,
  • melegen megszórjuk porcukorral.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Visky Katinak!

További kifli receptek

Mint tudjuk, a kifli az csupán egy forma. Léteznek édes és sós kiflik is. Vegyesen válogattam ezek receptjeiből, hogy neked is legyen lehetőséged kedvedre kiválasztani a legjobbat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük