Hamvas kifli, a 100 éves sütemény

A karácsony előtti hajrában talán még te is azon töröd a fejed, hogy vajon elég lesz-e az ünnepekre a sütemény. Mi lesz, ha betoppan pár váratlan vendég? Mivel fogom megkínálni őket? Ha te is ebben a cipőben jársz, szerintem legjobb, ha már most neki kezdesz egy sokáig elálló sütemény sütésének. A hamvas kifli jó választás lehet.

hamvas kifli

Visky katitól kaptuk az egyszerű, de finom sütemény receptjét. “Az ünnepek közeledtével leírok egy egyszerű, néhány nappal előbb elkészíthető, több mint 100 éves sütemény receptet, a hamvas kifliét.”

Hamvas kifli hozzávalói

  • 200 g liszt,
  • 140 g vaj,
  • 20 g élesztő
  • pici tej,
  • pici só,
  • 40 g porcukor,
  • 2-3 kanál tejföl.

Hamvas kifli elkészítése

  • az élesztő felfuttatjuk a tejben,
  • eldolgozzuk a lisztet a vajjal,
  • majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót,
  • lágy tésztává gyúrjuk,
  • vékonyra nyújtjuk,
  • négyzetekre vágjuk ,
  • tölthetjük sütésálló lekvárral vagy tejjel péppé kevert cukros dióval vagy mákkal,
  • előmelegített sütőbe téve, 180 fokon kb 30 perc alatt világos sárgára sütjük,
  • melegen megszórjuk porcukorral.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Visky Katinak!

További kifli receptek

Mint tudjuk, a kifli az csupán egy forma. Léteznek édes és sós kiflik is. Vegyesen válogattam ezek receptjeiből, hogy neked is legyen lehetőséged kedvedre kiválasztani a legjobbat.

  • 786
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 786
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás