Gesztenyés csokis torta receptje
Csodás találmány a piskóta. Akár tortaformába sütjük, akár vékony lapra a feltekeréshez, számos süteményt készíthetünk belőle. Elég csupán a krémet megváltoztatni és már is egész más édességet kapunk. Ránézésre senki sem mondaná meg a lekváros piskóta tekercsről és a gesztenyés csoki tortáról, hogy az alapja ugyanaz a piskóta tészta. Már pedig igen! Most itt a gesztenyés csokis torta receptje!
Ha neked is meggyűlt már a bajod a piskóta készítéssel, akkor rögtön két bevált olvasói receptet is ajánlhatok. Bevált piskóta recept Illésné Nagy Máriától és az elronthatatlan vizes piskóta is jó választás.
A gesztenyés csokis torta receptjét Kovácsné Ékes Edit ajánlotta figyelmünkbe. Hogy még kívánatosabbá tegye a gesztenyés édességet, tetejét is jól felturbózta. „A tetejére gesztenyemasszát és készen vásárolt gesztenyeszívet tettem. Az árvácska csak dekoráció volt.”
Gesztenyés csoki torta hozzávalói
- 6 tojásból készült piskóta,
- 1 vanília puding,
- 3 dl tej,
- 3-5 kanál cukor,
- egy gesztenyemassza,
- 10 dkg vaj,
- rum vagy rumaroma,
- 1 dl tejszín,
- 10 dkg csoki
Gesztenyés csoki torta elkészítése
- 6 tojásból piskótát sütöttem,
- a tejjel és ízlés szerinti cukorral az előírás szerint sűrűre főztem a pudingot,
- a kihűlt vaníliás pudingot, a gesztenyemasszát és a vajat kikevertem,
- rumaromával ízesítettem (aroma helyett rumot is tehetünk bele),
- a csokit 1 dl tejszínben elolvasztottam,
- ezzel vontam be a tortát.
Nagyon köszönöm a receptet Kovácsné Ékes Editnek!
További gesztenyés receptek
Gesztenye torta sütés nélkül
A gesztenyetorta sütés nélkül örök kedvencünk. Azontúl, hogy gyorsan elkészül és még sütni sem kell, az is nagy előnye, hogy nem lehet melléfogni vele. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne imádta volna.
Gesztenyés krémes
A nagyon gusztusos és finom gesztenyés krémes receptje Veronikától származik. Krémes, gesztenyés sütemény, igazi téli ízvilággal. Kell ennél több?
Gesztenyés krémes saját készítésű gesztenyemasszával
Gesztenyés krémes az ősz kivételes ajándékából, a szelid gesztenyéből készül, amiből akár magunk is elkészíthetjük a finom habos sütemény alapjául szolgáló gesztenyemasszát. Ha ezt így túl macerásnak találjuk, készen vásárolt gesztenyemasszát is használhatunk a recepthez.
Gesztenye kocka
A gesztenyekocka ízletes kényeztető finomság, ami látványra sem utolsó. Az alsó sötétbarna piskóta réteget egy ízes gesztenyekrém fedi, majd ezt a hófehér tejszín borítja. Igazi ínyencek tortadarával, csokireszelékkel vagy kakaóporral is megkoronázhatják.
Morgós csúcs mentesen
Morgós csúcs mentesen receptet kaptunk olvasónktól, aki az eredeti sütemény változatot újragondolta és elkészítette a cukor- és tejmentes változatát.