Forró nyarat is jól tűrő virágok a kertben

Évről évre egyre növekszik hazánk hőmérséklete és az egyre forróbb nyarak a növényeket is megviselik. Sokszor a gyakori öntözés sem segít, egyszerűen nem élik túl a virágok a kánikulát. Olvasónk saját tapasztalatait megosztva mutatja be, az igazi túlélőket, vagyis azt, hogy melyek lehetnek a forró nyár virágai.

forró nyár virágai: zsálya

Forró nyár virágai – olvasói tapasztalatok

„Fel akartam tenni néhány fotót olyan virágokról, amelyek az idei nyarat aránylag jól viselték. Kicsit hosszúra sikerült, gondoltam, kiegészítem, hogy legyen egy cikk.

A nagyon aszályos 2022-es nyár tapasztalatainak felhasználása, talán segítséget ad a következő év növény választásában. Sokan gondolkodunk, ha ilyen száraz nyarak jönnek, milyen virágokat, növényeket érdemes ültetni, amik nem szenvednek, könnyebben elviselik a hosszan tartó magas hőmérsékletet és a kevésbé párás légkört. Természetesen a vizet, locsolást igényelik.

Ezek nem divatos különleges virágok, növények és akár már nagyanyáink idejében is díszítették a ház körüli kertet. Egyes fajtákat a veteményesbe is ültettek, a beporzás segítése érdekében.

Jól bírta nálam a forróságot:

Természetesen befolyásolja a növények életét a kert fekvése, talaja, mennyire védett, és még sok minden, de tenni kell azért, hogy ne szenvedjenek a növények. A választás az első lépcsőfok a sikerhez.

Remélem, hogy egy kis irányt mutattam, ezzel az összefoglalóval. A fotók augusztus második felében készültek.”

Nagyon köszönjük Visky Katikának az összefoglalót és a fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük