Egyszerű almás süti receptje
A többször kipróbált és jól bevált süteményeket érdemes néha egy kicsit újragondolni. Ha tökéletes a tészta, elég csak egyszerűen a tölteléken változtatni pl. a gyümölcsöt lecserélni és már is vadonatúj sütit kapunk. Wolf Márta a múltkori szilvás-finomság tésztáját most almával töltötte meg és ezzel egy teljesen új ízzel örvendeztette meg a családot. Az egyszerű almás süti nagy sikert aratott.
Egyszerű almás süti receptje
Hozzávalói
Tésztához:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 1 vaniliás cukor,
- 5 dkg cukor,
- 1/2 sütőpor,
- 1 tojás.
Töltelékhez:
- kb. 30-40 dkg alma,
- 3-4 ek cukor,
- kevés fahéj,
- kevés citormlé
Egyszerű almás süti elkészítése
- a tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk,
- lehűtjük, hogy kicsit megkeményedjen és lehessen vele dolgozni,
- az almát meghámozzuk, lereszeljük,
- cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük,
- állni hagyjuk, hogy levet eresszen,
- finoman kinyomkodjuk,
- a tészta felét sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodtam,
- rárakom az almát,
- a tészta másik felét óvatosan kinyújtom,
- az almahalmot befedem a tésztával (nem baj, ha elszakad, úgysem fog látszódni),
- 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 percig sütöm,
- porcukorral megszórom.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.
+1 Tipp:
Éderné Biczó Ibolya egészségesebb változatban készíti. „Én ma sütöttem teljes kiőrlésű lisztből, laktózmentes tejföllel és vajjal csak tojássárgáját tettem bele.”
Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának és tanácsot Éderné Biczó Ibolyának!
Jó étvágyat!
További almás sütemények receptje
A mákos-almás kocka hihetetlenül egyszerűen és gyorsan készül, valamint rekord sebességgel elfogy. Még a mákot sem kell megdarálni hozzá, elég csupán összekeverni a recept hozzávalóit és már mehet is a sütőbe. Igazi ínyencek csokimázzal is beboríthatják, de csupán porcukorral megszórva is nagyon finom sütemény. Kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják, a sikerélmény garantált.
A fincsi pudingos almás sütemény recepje Veronikától származik, aki már nagyon sok egyszerű és finom étel, köztük sok sütemény elkészítésének módját megmutatta már a blog olvasóinak.
Almáspite egyszerűen receptjét kaptunk olvasónktól. Pont olyan finom, ahogy kinéz. Az egyik titka a sok almatöltelék. A többit pedig megtudod, ha végigolvasod.
Úgy tűnik, lehet még fokozni az almás süteményeket is, például egy kis habbal. Persze nem egy egyszerű tejszínhabra gondolok. Amikor a zamatos almás süteményt még tojáshabbal is megfejeljük, akkor az csak ultra finom lehet. A habos almás szelet pedig tényleg ultra finom. Olvasónk elárulja a receptjét.