Csudijó amerikai csokitorta receptje
Csudijó amerikai csokitorta receptet hoztam. Jól hangzik ugye? Hátha még azt is elárulom, hogy nem piskótával készült, hanem prémium étcsokoládétól szaftos, csupa csokis tésztát takar a finom csokoládés krém.

Takács Ildikó ajánló szavai elég meggyőzőek: „A tésztába egy tábla 70 százalékos prémium kategóriás étcsokit tettem.
Csokival készül a tésztája, nem kakaóval, nem kell szétválasztani a tojást, egyben kell felverni, sokkal ízesebb, szaftosabb lesz így a tészta. Finomabb, mintha kakaóval készült volna. Nagyfiam szülinapjára csináltam, óriási sikere volt.”
Csudijó amerikai csokitorta receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg vaj (nem margarin!),
- 25 dkg porcukor,
- csipet só,
- 6 db tojás,
- 1 tábla 70 százalékos prémium étcsokoládé (véletlenül sem tortabevonó!),
- 13 dkg finomliszt,
- kevés sütőpor.
Hozzávalók a krémhez:
- 23 dkg vaj,
- 12 dkg cukrozatlan prémium minőségű kakaópor (nem szabad lejjebb adni, csak így lesz a krém elég sötét színű),
- csipet só,
- 20 dkg porcukor,
- fél vanília rúd kikaparva,
- fél doboz növényi alapú cukrászkrém (hulala,vagy más hasonló).
Csudijó amerikai csokitorta elkészítése
- a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval,
- majd hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
- A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásos masszához.
- Végül a lisztet is belekeverjük (én mindig teszek bele kb. negyed csomag sütőport is), a tésztát kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük,
- 190 fokon kb. 50 percig sütjük (a csoki miatt lassabban sül, a végén, ha szükséges fóliával takarjuk le, nehogy megégjen a tészta),
- amíg a tészta hűl, kikeverjük a krémet,
- a vajat habosra keverjük a porcukorral,
- hozzákeverjük a kakaóport, a sót és a vaníliát,
- a növényi krémalapot keményre verjük, majd hozzákeverjük a vajas krémhez,
- én kettőbe vágtam (jobban szeretjük így),de lehet háromba is, megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a tészta másik felét és kívülről is megkenjük a krémmel,
- ízlés szerint díszítjük,
Nagyon köszönöm a receptet Takács Ildikónak!
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+1 Tipp:
Még finomabb, ha tejszínnel tálaljuk ( már aki így szereti). ![]()
Jó étvágyat!
További csokoládés receptek
Nagyon finom, foszlós és zamatos kakaós kalács receptet hoztam, amolyan egyszerű, kelt tésztás, hagyományos, nagyi féle kakaós kalács receptet. Hallottam már, hogy ostoros kalácsként is hívják a kakaóval töltött, szaftos, puha fonott kalácsot, ami régi recept alapján készül és garantáltan a legjobb csokis kalács. Leginkább azt szeretem benne, ahogy a szinte folyós kakaó töltelék (kakaókrém) körülöleli a lágy, foszlós tésztát. Csak óvatosan a kipróbálásával, mert garantáltan családi kedvenc lesz a kelt tésztás, fonott, csupa csokis kalács sok-sok olvadó kakaóval! Ünnepi, húsvéti és karácsonyi kakaós kalácsnak is kiváló.

Tripla belga csokoládé torta, már a neve hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Nem épp egy olcsó édesség, de hát egyszer élünk és néha azért megengedhetünk magunknak és a családnak egy kis kényeztetést.

A rigoletto sütemény egyszerű, finom kakaós tésztájú sütemény. Ízlés szerint lekvárral vagy csoki ganache-al tölthetjük. Az egyszerű recept alapján készülő sütemény lekvárral hosszan eltartható, így vendégváráshoz is kitűnő.

