Azonnal puha mézes puszedli receptje
Azonnal puha mézes puszedli receptet kaptunk olvasónktól. A finom apró sütemény tetejére dió, fehérmáz vagy csokimáz is kerülhet, ami még izgalmassabbá varázsolja az azonnal fogyasztaható, hosszan elálló és sokáig puha mézes sütemény ízét.
Azonnal puha mézes puszedli receptje
Karácsony közeledtével előkerülnek a mézes sütemények receptjei. Nálunk például a mézes krémes és a ropogós mézeskalács a sláger.
Na de nézzük, hogy készül az azonnal puha mézes puszedli!
Hozzávalók
- 13 dkg vaj vagy margarin,
- 45 dkg liszt,
- 1 púpozott kanál szódabikarbóna,
- 1 teáskamál mézeskalács fűszerkeverék,
- 2 kávéskanál őrölt fahéj,
- 2 kávéskanál ánizs,
- csipet só,
- 20 dkg porcukor,
- 1 citromhéja és leve,
- 1 narancs héja,
- 3 tojás sárgája,
- 4 evőkanál tejföl,
- 13 dkg olvasztott méz,
- 1 felvert tojás a tetejére,
- apróra vágott dió a tetwjére
Azonnal puha mézes puszedli elkészítése
- a 13 dkg vajat vagy margarint elmorzsoljuk a 45 dkg lisztben,
- hozzáadunk egy púpozott kanál szódabikarbónát, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket, 2 kávéskanál őrölt fahéjat, 2 kávéskanál ánizst, csipet sót, 20 dkg porcukrot, egy citromhéját és levét, valamint egy narancshéját.
- jól összekeverjük,
- majd teszünk hozzá 3 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt és 13 dkg olvasztott mézet. A nméz nem legyen meleg, csak langyos,
- alaposan összedolgozzuk.
- ne ijedjünk meg, egy kicsit ragacsos lesz,
- legalább 2 órára hűtőbe tesszük, de akár 1 éjszakára is bent maradhat,
- a pihenő idő letelte után csak formázni kell,
- Kb. 2 cm átmérőjű golyókat gömbölygetünk,
- sütőpapírra rakjuk, kb 2,5 cm távolságra egymástól,
- lekenjük 1 felvert tojással és apróra vágott dióval díszítjük.
- ha a kihűlés után habozzuk vagy csokizzuk, akkor nem kell megkenni tojással.
- 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. Nem kell túlszárítani. Azonnal puha és nagyon finom.
Nagyon köszönjük a receptet a Bedi Istvánnénak!