Zöldségleves tarhonyával

Gyakran a legegyszerűbb összetételű ételek a legfinomabbak. Ezeknek nincs grammra kiszámolt pontos recepetje. A szakács leleményessége és szíve az, ami igazán különlegesre fűszerezi. A zöldségleves tarhonyával egy egyszerű ötletből született és az egész család imádta.

zöldségleves tarhonyával

Zöldségleves tarhonyával

„A cél az volt, hogy felhasználjam a főtt krumpli levét…..egyszerű hozzávalókat használtam, amit a kamrában és a hűtőben találtam. Nagyon ízlett a végeredmény, pedig „csak” ízesítettem a krumpli főzőlevét, tökéletes lett.” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 liter burgonya főzőleve,
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír,
  • fél szál szárazkolbász,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 nagy marék tarhonya,
  • só,
  • bors,
  • kevés őrölt piros paprika,
  • ízlés szerint ételízesítő,
  • 4 kisebb sárgarépa,
  • 1 fehérrépa,
  • 1 kisebb karalábé,
  • 1 kisebb tv paprika,
  • 1 kisebb paradicsom,
  • 1 szál zeller,
  • néhány szál petrezselyemzöld,
  • 2 közepes burgonya.

Elkészítése

  • A hagymát kockákra vágtam, a kolbászt felkarikáztam.
  • Zsiradékon megpirítottam a hagymát, hozzádobtam a kolbászt, addig sütöttem amíg kissé megpirult, a tarhonyát beletettem és pár percig kevergetve pirítottam.
  • Az egészet felöntöttem a burgonya főzőlevével megkóstoltam (mert sós a főzőlé!), borssal, piros paprikával fűszereztem.
  • Hozzádobtam a karikákra, darabokra vágott zöldségeket, a zöld leveleket, paprikát, paradicsomot.
  • Addig főztem amíg a zöldségek félpuhára főttek, ekkor beleöntöttem a felkockázott burgonyát.
  • Készre főztem.

Nagyon finom leves született, egyszerű és nagyszerű egyben! Arról ne is beszéljünk, hogy ne veszett kárba a krumpli főzőleve…. újrahasznosítottam, a legjobb dolog ami történhetett vele!

Jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük