Sörös sertéscomb tejfölösen – cseh családi recept

A fenséges sörös sertéscomb tejfölösen egy cseh családi recept alapján készül. A sör hozzáadása teszi még ízletesebbé, amit mellé is ajánlatos fogyasztani. Ugye ez már sok férfit meggyőzött?

Sörös sertéscomb tejfölösen tányéron

Sörös sertéscomb tejfölösen

Ajánló, ötletadó, tipp. Cseh családi receptúra alapján készült ez a finom fogás. Sör 🍺 hozzáadása teszi még ízletesebbé 😋 amit mellé is ajánlatos fogyasztani…😄
Feltétlenül készítsétek el, érdemes!
Jó étvágyat kívánok! – ajánlotta a szuper receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb,
  • 1 evőkanál sertés- vagy kacsa-, libazsír,
  • 2 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 teáskanál őrölt csemege piros paprika,
  • 1 teáskanálnyi csípős Piros Arany,
  • 4 duci gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt bors ízlés szerint,
  • Ízlés szerint néhány szem borókabogyó (isteni ízt ad az ételnek!),
  • 4 dl világos sör (nálam Gambrinus 😉 ),
  • 1 kis pohár tejföl,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt).

Elkészítése

  • A sertéshúst közepes méretű kockákra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  • Egy mélyebb serpenyőben, zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Az áttört fokhagymát, a paprikákat, sót, borsot, borókabogyót beletesszük, felöntjük sörrel és fedő alatt puhulásig pároljuk.
  • A tejfölt elkeverjük a keményítővel (liszttel), a habarással beforraljuk a készre párolódott húst.
  • Nokedlit készítettem hozzá.
  • Nagyon ízletes-zamatos-aromás fogás.

Jó étvágyat kívánok!

forrás: Cseh ételek – A Vnuk család konyhája

Nagyon köszönöm a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük