Vintage balkon Németországból

A vintage stílus már évekkel ezelőtt meghódította a szíveket, igen kedvelt lett a lakberendezés terén. Persze nem maradhattak ki ebből a balkonok, teraszok és kertek sem. Szolid, elegáns színű bútorokkal és  puha, színes textíliákkal hangulatos kis zugok alakíthatók ki, ahol minden adott a kellemes kikapcsolódáshoz, ellazuláshoz. Most egy csodálatos németországi vintage balkon felfedezésére hívlak.

vintage balkon

Mi a vintaga stílus?

A “vintage” (ejtsd: angolosan vintidzs vagy franciásan vintázs) szó szerint fordítva szüretet, évjáratot vagy bortermést jelent. Eredetileg borászati kifejezés volt, a bor kitűnő minőségére és régiségére utalt. Később meghonosodott a szó a divat és a lakberendezés szaknyelvébe is, jelentés tartalma ugyanaz maradt, tehát a minőségre és a régiségre utal. Vintage alatt eredetileg az 1920-as és ‘70-es évek közötti időszak ruházati és lakberendezési stílusát értették de ez a jelentés mára kissé megváltozott, kitágult.

A kiegészítőként használt természetes hatású tárgyak, a natúr vagy fehér kaspók, kosarak, kalitkák megbolondítása virágmintákkal, némi fémes csillogással otthonos enteriőrt eredményez.

A vidámságról a régies hatású berendezési tárgyak mellé helyezett rongyszőnyegek, színes kaspók, csipkék gondoskodnak. A nosztalgikusnak is nevezhető stílusban nincsenek pontos szabályok, bátran alkalmazható minden, ami az összhangot, az idillt nem borítja fel. Nyugodtan lehetünk kreatívak, a régi tárgyaknak teljesen új funkciókat adhatunk. Merjünk nyugodtan olyan technikákhoz nyúlni, mint a antikolás vagy dekupázs.

Vintage balkon Németországból

Nagy meglepetésemre egyik kedves olvasóm (mivel nem tud magyarul talán azt is mondhatnám, hogy nézelődőnk) Kirsten a németországi Oberhausenből küldött képeket a csodálatos vintage stílusú erkélyéről.

A nem túl nagy, csupán 3,60*1,15 m területű balkon felettébb hívogató. A berendezési tárgyak harmonikus színeihez nagyon jó ízléssel választotta a növényeket is. Szívesen elkávézgatnék itt vagy akár munkahelynek is eltudnám képzelni.  Igazán inspiráló környezet lenne az újabb blogbejegyzésekhez. Kukkants be Te is Kirstenhez!

A konzerves doboz virágos kaspó képében éledt újjá dekupázs technikával.

Gratulálok Kirsten ehhez az elbűvölő balkonhoz és sok itt eltöltött boldog percet kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük