Tojáslikőr készítése házilag

A tojáslikőr igazi kényeztető finomság. Akár húsvétra vagy karácsonyra is kitűnő ajándék lehet. Ha már húsvét egyik jelképe a tojás, akkor készítsünk tojáslikőrt húsvétra! Ha most hozzáfogsz, húsvétkor már ezzel ezzel fogadhatod a vendégeket vagy a locsolókat.

tojáslikőr

Tojáslikőr hozzávalói

  • 5 db tojás sárgája,
  • 40 dkg cukor,
  • 5 dl tej,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 1 vaníliarúd,
  • 2,5 dl rum vagy 3,5 dl vodka.

Elkészítése

  • a tejet a tejszínnel felforraljuk, a tejszíntől lesz igazán krémes állagú,
  • kikaparjuk a vaníliarúd belsejét,
  • a tejhez keverjük,
  • ha felforrt a tej és a tejszín, tegyük félre,
  • a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot,
  • egy habverő segítségével felhabosítjuk,
  • ha kihűlt a tej, a tojássárgájához öntjük,
  • alaposan összekeverjük,
  • hozzáöntjük a rumot vagy a vodkát is,
  • üvegbe öntjük.

Fogyasztás előtt hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Legjobb hűtőszekrénybe tenni és ott is tárolni, mert így jön ki igazán a kellemesen hűsítő íze.

A megmaradt tojásfehérjékből pedig készülhet például egy szuper habcsók halom.

További likőr receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tíz + 2 =