Category: Házi és konyhai praktikák

kerti trendek 2021

Karácsonyfa újrahasznosítás környezettudatosan

A legtöbb család január 6-án, vízkereszt napján bontja le az évvégi ünnepek egyik fő kellékét, a karácsonyfát. A közterületekre kirakott fákat hatalmas elégetőkbe szállítják, hogy aztán a távfűtési lakásokba visszajuttatva meleget biztosítsanak az otthonokban....

mi mennyi a konyhában

Mi mennyi a konyhában?

A kezdő háziasszonyok tapasztalat hiányában minden receptet pontosan követnek és szeretnek minden hozzávalót pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha...

természetes növényvédőszerek és tápanyagok

Természetes növényvédőszerek és tápanyagok – tanácsok a Zöld Pagonyból

Magam is a természetes növényvédő szerek és tápanyagok híve vagyok. Sinka Erika, a Zöld pagony „főkertésze” azonban teljesen tökéletesre fejlesztette ezek alkalmazását. Többszörös díjnyertes kertjében csak is természetes növényvédőszerek jutnak szerephez, csakis vegyszermentes alapanyagokat...

gyógyít a levendula

Mire jó a levendula? – ennyi mindenre használhatod

A levendula (Lavandula) egy rendkívül sokoldalú növény, amely évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. Gyönyörű lila virágai és kellemes illata miatt nemcsak a kertek kedvelt dísze, hanem számos területen hasznosítható is. Ez a mediterrán eredetű...

besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése és felhasználása

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...