Mennyei fodros tejpite receptje

Mennyei fodros tejpite receptet kaptunk Veronikától. A kész réteslapből készülő sütemény elkészítéséhez csupán harminc perc kell. Az elfogyasztásához még ennyi sem.

mennyei fodros tejpite receptje

Mennyei fodros tejpite receptje

Hozzávalók – 4 főre

  • 6 db réteslap,
  • 400 ml tej,
  • 3 db közepes méretű egész tojás,
  • 125 g kristályukor,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 1 db citromhéj,
  • 1 db fahéj,
  • 50 g vaj,
  • ízlés szerint porcukor a szóráshoz

Fodros tejpite elkészítése

  • A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  • A tűzálló tálat vajjal kikenjük.
  • A maradék vajat felolvasztjuk.
  • A réteslapot kiterítjük és megkenjük az olvasztott vajjal.
  • Az egy réteg réteslapot harmonikaszerűen felszedünk és óvatosan rózsaszerűt formázunk belőle a vajazott jénai közepébe helyezzük.
  • A többi réteslapot is megkenjük olvasztott vajjal és szépen sorban egymás mögé (jobbról és balról) egy kört formázva helyezzük addig amíg el nem fogynak.
  • A kezünkkel megigazítjuk óvatosan szét húzogatjuk.
  • A kész réteslapot az előmelegített sütőbe tesszük 10 percre és elősütjük.
  • Amíg sül a réteslap addig a tejet egy edénybe öntjük beletesszük a citrom héját és az egész fahéjat majd felforraljuk a tejet.
  • A cukrokat elkeverjük a tojásokkal.
  • Amikor felforrt a tej beleszűrjük a tojásos keverékbe, alaposan elkeverjük.
  • Közben elkészült a réteslap elősütése.
  • A tojásos tejes masszát ráöntjük és visszatesszük a sütőbe.
  • 175 C fokon 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  • Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Nagyon köszönjük a kítűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Fodros tejpite készítése videón

További egyszerű receptek Veronikától

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük