Leveles almás sütemény Veronika módra

A leveles almás sütemény készen vásárolt leveles tésztából is készíthető, de akár a mindenre jó leveles tésztát is használhatjuk hozzá.

leveles almás sütemény

Leveles almás sütemény

“Leveles tészta mindig van a hűtőmben. Sokféleképpen és sokféle töltelékkel lehet elkészíteni. Ezt a süteményt a napokban Kati testvéremnél ettem, így ez az Ő receptje.” – ajánlotta Veronika a receptet.

Hozzávalók – 16 db

  • 2 db (275 gr) bolti leveles tészta,
  • 3 db közepes alma,
  • ízlés szerint fahéj,
  • ízlés szerint kristálycukor,
  • ízlés szerint vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál citromlé,
  • ízlés szerint zsemlemorzsa, vagy darált keksz.

Elkészítése

  • A sütőt előmelegítettem 200 C fokra.
  • A leveles tésztát óvatosan kitekerem és nyolc egyforma részre vágtam. Én ollóval végeztem a műveletet és csomagolásra használt papírt sem távolítottam el.
  • Az hámozott és magházuktól eltávolított almákat nagyon apró darabokra szeleteltem.
  • Hozzáadtam a fahéjat és a cukrokat, majd alaposan összekevertem.
  • A muffin sütőbe belehelyezem a papíros részével lefelé a leveles tészta darabokat.
  • A tésztát vékonyan megszórtam a darált keksszel. Zsemlemorzsát is használhatunk helyette, ez fogja majd magába szívni az alma nedvességét.
  • Két teáskanál almatölteléket raktama a kosarakba.
  • Egy picit összenyomtam az ellenkező oldalakat.
  • A sütőbe helyeztem a tésztát és kb. 30 percig sütöttem.
  • A sütemény akkor készül el, amikor a tészta alja is átsült. Ellenőrizni lehet, ha óvatosan kiemeljük a muffin sütőből a tésztát.
  • Az almás süteményt porcukorral meghintve tálaltam.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × három =