Így készül trendi lakásdekoráció pozsgásokból

Kevés olyan növényt találunk, ami nem igényel babusgatást, sőt akkor mutatja a legszebb formáját, ha békén hagyjuk. A pozsgások, vagyis a kaktuszok, sivatagi növények és a kövirózsák ráadásul nemcsak igénytelenek, de nagyon mutatósak is. Töretlen népszerűségükhöz hozzájárul az is, hogy szinte minden stílusú lakásba beleillenek. Olvass tovább és elárulom, hogy lehet szuper lakásdekoráció pozsgásokból a nappaliba és a lakás többi pontjára.

 

lakásdekoráció pozsgásokból

Trendi lakásdekoráció pozsgásokból a lakás minden pontjára

A legjobb nappali ötletek megvalósítása jó alap ugyan, de  nem elég ahhoz, hoz a szobából igazi otthon váljon. Az otthonos nappalihoz növények is kellenek. 

A pozsgás növények ideálisak azok számára, akik szeretik a növényeket, de gyakran vannak távol vagy nincs idejük a napi növénygondozásra. Összeültetve vagy csoportokra rendezve mutatnak a leginkább.

Pozsgásnövények gondozása

  • vannak télálló és csak szobában tartható fajták is,  fontos, hogy mindig azonos igényűek kerüljenek egymás mellé, narancs és lila árnyalatú pozsgások csak kültéren élnek meg, beltérre minél zöldebb fajtákat érdemes választani,
  • minél több fajta növény ültetünk össze, annál látványosabb lesz a végeredmény,
  • át- vagy szétültetést évente érdemes megtenni, az egyszerű műveletet újabb és újabb növényekkel hálálják meg,
  • könnyen szaporíthatók szétültetéssel vagy a levelek dugványozásával,
  • ültetéshez bármilyen föld használható, de mindenképp keverjük homokkal, hogy a vízáteresztő képességet növeljük,
  • a húsos levelek képesek tárolni a vizet, ezért 10-14 naponkénti locsolás javasolt, a földet mindig hagyjuk kiszáradni,
  • közvetlen napfényt nem igényelnek, a természetes világosság elengedhetetlen a túlélésükhöz.

Kreatív ötletek pozsgások beültetéséhez

A nappali lakberendezés utolsó lépéseként érdemes a növényeket is kiválasztani. Csupán a miliőnek megfelelő kiegészítőt, a megfelelő ültetőedényt kell megtalálni számukra. 

A pozsgásnövények önmagukban is nagyon jól mutatnak, különösen, ha szép kaspót választunk a számukra. Nagy előnyük, hogy szárazságtűrők, ezért ha tényleg csak ritkán öntözzük őket, akkor akár egy üvegedénybe vagy kerámiába is kerülhetnek, aminek alján nincs megoldva a vízelvezetés.

Ha nincs lyuk az edény alján, akkor azért érdemes egy jó adag agyaggolyót helyezni az edény aljára, ami magába szívja a felesleges vízmennyiséget.

Nagyon szép kompozíciók készülhetnek a különböző fajtájú kövirózsák összeültetésével. Itt a legfőbb szempont, hogy a fagytűrő és a teleltetést igénylő fajokat különítsük el egymástól, azokat sose ültessük egybe.

Balogh Dezsőné olvasónk fali képet készített, aminek titkaiba is beavatott:

„Hátlap, dupla keret ami közé drótháló van behelyezve.Virágföld és abba beleszúrva a kövirózsa.Fektetve belocsoltuk és végül feltettük a falra. Nagy melegben hetente egyszer leveszem és jó alaposan beöntözöm. Máskor elég csak spriccelővel a falon öntözni.”

További lakásdekoráció pozsgásokból tippeket a pinterest albumomban találsz.

 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük