4 legjobb krémlikőr házilag
Az édes, alkoholos likőrök között előkelő helyet foglalnak el a krémlikőrök. Közös jellemzőjük, hogy állaguk jóval sűrűbb, krémesebb, mint a hagyományos likőröké, és igen kedveltek a hölgyek körében. Szinte mindegyik krémlikőr házilag, otthon is elkészíthető. Most a négy legnépszerűbb, a Baileys, a csokilikőr, a nutella likőr és tojáslikőr receptjét hoztam el. Ezek elkészítése egyszerű és a finom itókákat szép üvegbe helyezve akár ajándékként is adhatjuk.
4 legjobb krémlikőr házilag
Baileys
A nők kedvence itókája, a tejszínes Baileys likőr otthon is készíthető. Bár nem teljesen olyan az íze, mint az eredeti ír krémlikőrnek, a hasonlóság elég nagy, és sokkal olcsóbban kijövünk, mintha eredetit vásárolnánk. A baileys elkészítése szuper egyszerű és gyors, már mutatom is kitűnő receptet, ami szuper karácsonyi ajándék is lehet.
Csokoládé krémlikőr
Hozzávalók
- 7 dl tej,
- 2 dkg kakaó,
- 35 dkg cukor,
- 4 tojás sárgája,
- 1 db rum aroma,
- 3 dl finom szesz /pl.vodka/,
Elkészítése
- a tejet odateszem főni,
- de előtte kiveszek belőle annyit, amivel a kakaót kikeverem,
- a kakaós tejet összefőzöm a többi tejjel,
- félreteszem,
- a cukrot kikeverem a 4 tojás sárgájával,
- majd összefőzöm a kakaós tejjel,
- ha kihűlt beleöntöm a rum aromát és a szeszt,
- üvegbe töltöm,
- hűvös helyre teszem.
Nutella krémlikőr
Nutella krémlikőr házilag is egyszerűen elkészíthető édes, női itóka, ami karácsonyi ajándéknak is kitűnő. Egyszerű recept alapján, gyorsan elkészíthető a finom likőr. Érdemes azonban pár napig várni a kóstolásával, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Jól lehűtve vagy jéggel a legfinomabb.
A tojáslikőr házilag is elkészíthető alkoholos finomság. Azontúl, hogy magunk kényzetetésére készítjük, szép üvegbe töltve szuper ajándék is lehet belőle. Húsvétra vagy karácsonyra is nyugodtan ajándékozhatjuk. A házi tojáslikőrt ízesítőként is használhatjuk desszertekhez, süteményekben vagy más italokban. Kávéba öntve készül például az „eggnog latte „, de teában is nagyon finom. Lehűtve a legfinomabb, de felmelegítve szegfűszeggel és fahéjjal ízesítve puncsként is kitűnő.