Kreatív húsvéti dekoráció a kertből saját kezűleg

Igazán szerencsések  vagyunk a húsvét kapcsán, hisz ilyenkor már tele van a kert színes virágokkal és rejtett szépségekkel, amelyeket felhasználhatunk az ünnep napjainak megszépítéséhez. Egyszerűen elkészíthető bármilyen húsvéti dekoráció a kertből. Az ott illatozó üde virágokhoz és rügyező ágakhoz csupán a kreativitásunkat kell hozzáadni.

Húsvéti dekoráció a kertből

 

Húsvéti dekoráció a kertből saját kezűleg

Az ünnep dekorációjának elkészítése egyszerű, hisz szinte bármit felhasználhatunk, ami a kertben díszeleg. Készíthetünk asztaldíszt, ajtódíszt vagy bármilyen más lakás dekorációt.

A húsvét elmaradhatatlan kelléke a virág, a barkaág és a festett tojás, ami akár a természet kincseiből is készülhet.

Húsvéti dekoráció a kertből

A rügyező vagy kinyílt gyümölcsfa vagy cserje ágak, a színpompás virágok önmagukban is szépen díszítenek. A húsvét egyéb jelképeivel kiegészítve tovább emelik az ünnepi hangulatot.

A tavaszi hagymás növények húsvétkor is kedveltek. A jácint, tulipán, fürtös gyöngyike, nárcisz szereti egymás és a barka társaságát. Érdekes, vidám kompozíció készülhet belőlük.

Húsvéti dekoráció a kertből

Az apró virágfejeket tojáshéjba is tehetjük. Az árvácska, százszorszép, boglárka a szezon kedvence. De érdemes a szobanövények között is körbenézni, mert pl. a fokföldi ibolya virágai is szépen mutatnak az asztalon.

A kertben talált növényi részek, gyökerek, mohák, száraz ágak nagyobb kompozíciók, ajtódíszek készítését is lehetővé teszik. A fák, a szőlő metszésénél már érdemes előre gondolkodni, hisz ezek a vesszők, ágak, tőke részek is nagyon jól hasznosíthatóak.

A képek forrása és további húsvéti ötletek a Pinterest albumomban.

 

Köszönöm a megosztásokat!
  • 111
  • 21
  •  
  •  
  • 111
  •  
  • 21
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük