Kreatív húsvéti dekoráció a kertből saját kezűleg

Igazán szerencsések  vagyunk a húsvét kapcsán, hisz ilyenkor már tele van a kert színes virágokkal és rejtett szépségekkel, amelyeket felhasználhatunk az ünnep napjainak megszépítéséhez. Egyszerűen elkészíthető bármilyen húsvéti dekoráció a kertből. Az ott illatozó üde virágokhoz és rügyező ágakhoz csupán a kreativitásunkat kell hozzáadni. Inspirációként, gondolatébresztőként mutatok is néhány könnyen elkészíthető húsvéti dekorációt.

Húsvéti dekoráció a kertből

Húsvéti dekoráció a kertből saját kezűleg

Az ünnep dekorációjának elkészítése egyszerű, hisz szinte bármit felhasználhatunk, ami a kertben díszeleg. Készíthetünk asztaldíszt, ajtódíszt vagy bármilyen más lakás dekorációt.

A húsvét elmaradhatatlan kelléke a virág, a barkaág és a festett tojás, ami akár a természet kincseiből is készülhet.

Húsvéti dekoráció a kertből

A rügyező vagy kinyílt gyümölcsfa vagy cserje ágak, a színpompás virágok önmagukban is szépen díszítenek. A húsvét egyéb jelképeivel kiegészítve tovább emelik az ünnepi hangulatot.

A tavaszi hagymás növények húsvétkor is kedveltek. A jácint, tulipán, fürtös gyöngyike, nárcisz szereti egymás és a barka társaságát. Érdekes, vidám kompozíció készülhet belőlük.

Húsvéti dekoráció a kertből

Az apró virágfejeket tojáshéjba is tehetjük. Az árvácska, százszorszép, boglárka a szezon kedvence. De érdemes a szobanövények között is körbenézni, mert pl. a fokföldi ibolya virágai is szépen mutatnak az asztalon.

A kertben talált növényi részek, gyökerek, mohák, száraz ágak nagyobb kompozíciók, ajtódíszek készítését is lehetővé teszik. A fák, a szőlő metszésénél már érdemes előre gondolkodni, hisz ezek a vesszők, ágak, tőke részek is nagyon jól hasznosíthatóak.

A képek forrása és további húsvéti ötletek a Pinterest albumomban.

További húsvéti ajánló

A tojásfestés hagymahéjjal nem az egyedüli lehetőség, amibe belevághatunk, ha természetes színezésű húsvéti tojásokat szeretnénk. A természetes anyagok, a hagyományok tisztelői a mai napig a jól bevált módszereket részesítik előnyben, mert a természet rengeteg kincset rejt, amivel megszínezhetjük a tojásokat. A tojásokkal való bíbelődés kitűnő családi program, a nagyanyáink praktikáit követve igazi közös móka.

A tavasz legszebb virágai, köztük a tavaszi hagymások kiválóan alkalmasak az ünnepi dekoráció megkoronázására. Virágvasárnap mi másról írhatnék, mint a virágokról, amik nélkül nem múlhat el a húsvét. Máris mutatatom, melyek a húsvéti dekoráció legkedveltebb virágai.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük