Duplán karamellás sütemény receptje

Karamellimádó vagyok és ezt nem szégyellem. A krémes sütemények többnyire nem nyűgöznek le. Na de a duplán karamellás sütemény, az azért visz mindent! A tésztájában és a krémjében is visszaköszön a karamell semmivel össze nem hasonlítható fenséges íze. Gyors, egyszerű és fenséges. Mi kell még? Ja, hogy a recept? Azt már is mutatom!

Duplán karamellás sütemény tányéron

Duplán karamellás sütemény receptje

Hozzávalók – közepes méretű tepsihez

Tésztához:

  • 20 dkg cukrot,
  • 2 dl víz,
  • 4 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 sütőpor,

Krémhez:

  • 20 dkg cukor,
  • 1 dl víz,
  • 3 dl tej,
  • 4 kanál liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,

Duplán karamellás sütemény elkészítése

  • 20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk,
  • 2 dl vízzel felengedjük,
  • olvadásig forraljuk,
  • 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk,
  • a 4 tojásfehérjét habbá verjük,
  • 30 dkg lisztbe belekeverjük a sütőport,
  • és a tojássárgákhoz vegyítjük,
  • a cukorlével hígítjuk,
  • jól összekeverjük,
  • óvatosan hozzákeverjük a tojások fehérjét,
  • a piskótához hasonlóan sütjük,
  • a krémhez 20 dkg cukrot megpörkölünk,
  • 1 dl vízzel és 1 dl tejjel olvadásig forraljuk,
  • 4 kanál lisztet elkeverünk 2 dl tejben,
  • majd a cukorléhez adjuk és sűrűre főzzük,
  • ha kihűlt, 20 dkg vajat és egy 1 csomag vaníliás cukrot keverünk bele,
  • a kihűlt tésztát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Bár én sosem szoktam, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

További karamellás sütemények receptje

Budai szelet közepére karamelles főzött krém kerül, tetejét pedig finom csokimáz koronázza meg. A recept egyszerű, bár elkészítése kicsit időigényes, a végeredmény és a család dícsérő szavai kárpótálnak minden fáradozásért.

A karamell álom süti nem csak látványra és ízre verhetetlen, hanem elkészítése is gyerekjáték. Az este összedobós – másnap fogyasztós sütemény bármely ünnepen megállja a helyét. 

A karamellás sajttorta Sinka Erikáéknál készült, de ezúttal nem Erika, hanem a fiai voltak a cukrászok és a fotóriporterek. Az egyszerű torta gyorsan készül és gyorsan fogy. Már mutatom is a receptet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük