7 legjobb alvást segítő szobanövény

Időszakos vagy tartós álmatlanság esetén sem érdemes azonnal a gyógyszeres fioláért nyúlni. Több gyógynövényről is ismert, hogy jó hatással van az elaludni képtelen emberekre. Több alvást segítő szobanövény is létezik. Ezekből hoztam most egy válogatást.

Alvást segítő szobanövény - anyósnyelv

Legjobb 10 alvást segítő szobanövény

A szobanövények azon túl, hogy széppé varászolják az otthonunkat, az egészségünkre is jó hatással vannak. Különösen érdemes a legjobb légtisztító növényekből tartani néhányat.

Ha esténként nem jön álom a szemünkre és csak álmatlanul forgolódunk, akkor itt az ideje, hogy beszerezzünk néhány olyan szobanövényt, ami nemcsak szép, de a szunyókálásban is segít.

Sajnos nem minden szobanövénynek van altató hatása. A vágott virágok is kerülendők, mert a virágpor és a túl sok illatanyag megnehizíti az alvást.Különösen kerülendő a liliom, a hortenzia, a jácint, az orchidea és bromélia.

Aloe vera

Az aloe verát sokan csak bőrgyógyító hatásáról ismerik. Az alvásban is segít, milev kiszűri a levegőből a formaldefidet. Sok más növénnyel ellentétben éjszakánként jelentős mennyiségű oxigént bocsájt ki. Az illóolaja, amit észrevétlenül ont magábó, nagyon jó hatással van az immunrendszerünkre.

Anyósnyelv

Az anyósnyelv az egyik legjobb légtisztító. Csökkenti a fejfájást és a vérnyomást, erősíti az immunrendszert és ezzel segíti elő a nyugodt alvást.

Aranypálma (Areca pálma)

Az aranypálma kiválóan tisztítja a levegőt, eltávolítja a méreganyagokat és a széndioxidot. Emellett jelentős mennyiségű nedvességet juttat a levegőbe. Ez utóbbi tulajdonsága nemcsak a fűtésszezonban, de nyáron is hasznunkra válik.

Kislevelű fikusz (Ficus Benjamina)

A kislevelű fikusz az egyik legjobb légtisztító növény. Kiszűri a káros anyagokat, amíg mi húzzuk a lóbőrt, és helyette oxigénnel látja el a hálószobát.

Szobai borostyán

A borostyán enyhíti az asztma és az allergia tüneteit. Kiszűri a levegőből a port és a penészt, ezzel segíti elő a mély és pihentető alvást.

Szobai futóka

A szobai futóka kiváló légtisztító növény. Mellette szól, hogy könnyen nevelhető, mert nem igényel sok fényt és vizet.

Szobapáfrány

A szobapáfrány olyan illóolajokban gazdag, amelyek kiválóan nyugtatják az idegeket, és csökkentik a streszt. Főként kimerítő időszakokban vesszük hasznát a hálószobában.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük