Legjobb alvást segítő szobanövények a hálószobába

Időszakos vagy tartós álmatlanság esetén sem érdemes azonnal a gyógyszeres fioláért nyúlni. Több gyógynövényről is ismert, hogy jó hatással van az elaludni képtelen emberekre. Legismertebb talán a levendula illóolajának nyugtató, altató hatása. Alvást segítő szobanövények is léteznek, amelyeket érdemes a hálószobában elhelyezni a pihentető alvás érdekében. Ezekből hoztam most egy válogatást.

alvást segító szobanövények a hálószobában

Legjobb alvást segítő szobanövények a hálószobába

A szobanövények azon túl, hogy széppé varászolják az otthonunkat, az egészségünkre is jó hatással vannak. Különösen érdemes a legjobb légtisztító növényekből tartani néhányat.

Ha esténként nem jön álom a szemünkre és csak álmatlanul forgolódunk, akkor itt az ideje, hogy beszerezzünk néhány olyan szobanövényt, ami nemcsak szép, de a szunyókálásban is segít.

Sajnos nem minden szobanövénynek van altató hatása. A vágott virágok is kerülendők, mert a virágpor és a túl sok illatanyag megnehizíti az alvást. Különösen kerülendő a liliom, a hortenzia, a jácint, az orchidea és bromélia.

Aloe vera

Az aloe verát sokan csak bőrgyógyító hatásáról ismerik. Az alvásban is segít, mivel kiszűri a levegőből a formaldefidet. Sok más növénnyel ellentétben éjszakánként jelentős mennyiségű oxigént bocsájt ki. Az illóolaja, amit észrevétlenül ont magából, nagyon jó hatással van az immunrendszerünkre.

Anyósnyelv

Az iglnytelen, kevés gondozást igénylő anyósnyelv az egyik legjobb légtisztító. Csökkenti a fejfájást és a vérnyomást, erősíti az immunrendszert és ezzel segíti elő a nyugodt alvást.

Alvást segítő szobanövény - anyósnyelv

Aranypálma (Areca pálma)

Az aranypálma kiválóan tisztítja a levegőt, eltávolítja a méreganyagokat és a széndioxidot. Emellett jelentős mennyiségű nedvességet juttat a levegőbe. Ez utóbbi tulajdonsága nemcsak a fűtésszezonban, de nyáron is hasznunkra válik.

Kislevelű fikusz (Ficus Benjamina)

A kislevelű fikusz az egyik legjobb légtisztító növény. Kiszűri a káros anyagokat, amíg mi húzzuk a lóbőrt, és helyette oxigénnel látja el a hálószobát.

Az örökzöld, dekoratív kislevelű fikusz (Ficus benjamina), a csüngőágú fikusz vagy más néven fikusz benjamin a modern lakások egyik leghálásabb zöld szobanövénye. Apró zöld vagy fehér-zöld tarka levelei gyakran hullámos szélűek, kecses hajtásai lefelé csüngnek. Az örökzöld és dekoratív kislevelű fikusz gondozása egyáltalán nem bonyolult, lakótelepi lakásokban is hosszan díszít. Ahogy a többi fikusz fajta, úgy az aprólevelű fikusz benjamina is nyáron a szabadban érzi legjobban magát, ahol szépen besűrűsödik. Ha hajtásvégeit nem vágjuk le, több méter magasra is megnőhet.

Szobai borostyán

A borostyán enyhíti az asztma és az allergia tüneteit. Kiszűri a levegőből a port és a penészt, ezzel segíti elő a mély és pihentető alvást.

Szobai futóka

A szobai futóka kiváló légtisztító növény. Mellette szól, hogy könnyen nevelhető, mert nem igényel sok fényt és vizet.

Szobapáfrány

A szobapáfrány olyan illóolajokban gazdag, amelyek kiválóan nyugtatják az idegeket, és csökkentik a streszt. Főként kimerítő időszakokban vesszük hasznát a hálószobában.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük