Almás palacsinta, az őszi kedvenc

Gyerekként az alma nem tartozott a kedvenc gyümölcseim közé. Csak úgy nyersen nem voltam hajlandó megenni. Az almás palacsinta azonban bármikor jöhetett, csakúgy, mint a sült alma, vagy az almakompót. Az almaszeletek csodás ízt adnak a palacsintának, ráadásul a recept is gyors és egyszerű.

almás palacsinta

„Szervusztok! Új vagyok itt, eddig csak figyelgettem.🙂. Almás palacsintát sütöttem, a tésztájában van az alma. Fahéjas cukorral, és mákkal töltöttem. Mivel vastagok, ezért hajtogatom.” – ajánlotta figyeémünkbe olvasónk.

Almás palacsinta

Az almás palincstához hagyományos módon készítjük el a palacsintát, mint például a hortobágyi húsos palacsintához vagy a sütőben sült túrós palacsintához. Az alaptésztába még a sütés előtt belekeverjük az almát. Reszelt almát is tehetünk bele, de szerintem sokkal finomabb, ha vékony szeletekben kerül bele a gyümölcs.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 1 csipet só,
  • 5 dl szénsavas ásványvíz,
  • 7 dl tej,
  • 6 evőkanál étolaj a tésztába,
  • étolaj a sütéshez
  • 3-4 alma.

Elkészítése

  • a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és az ásványvizet keverőtálba tesszük,
  • simára keverjük,
  • apránként hozzáadjuk a tejet és a 6 evőkanál olajat,
  • a hozzávalókat alaposan összekeverjük,
  • az alámákat alaposan megmossuk,
  • a csumájukat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
  • az alamszeleteket belekeverjük a palacsintatésztába,
  • kiolajozzuk és felforrósítjuk a palacsintasütőt,
  • a serpenyőbe öntünk és gyors mozdulatokkal egyenletesen elterítünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta,
  • ha az első oldala megsült, megfordítjuk,
  • a másik oldalát is pirosra sütjük.

Fahéjas cukorral megszórva, azon melegében tálaljuk.

Naygon köszönjük a receptet Erdélyi Miklósné Áginak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük