Almás palacsinta, az őszi kedvenc
Gyerekként az alma nem tartozott a kedvenc gyümölcseim közé. Csak úgy nyersen nem voltam hajlandó megenni. Az almás palacsinta azonban bármikor jöhetett, csakúgy, mint a sült alma, vagy az almakompót. Az almaszeletek csodás ízt adnak a palacsintának, ráadásul a recept is gyors és egyszerű.
„Szervusztok! Új vagyok itt, eddig csak figyelgettem.🙂. Almás palacsintát sütöttem, a tésztájában van az alma. Fahéjas cukorral, és mákkal töltöttem. Mivel vastagok, ezért hajtogatom.” – ajánlotta figyeémünkbe olvasónk.
Almás palacsinta
Az almás palincstához hagyományos módon készítjük el a palacsintát, mint például a hortobágyi húsos palacsintához vagy a sütőben sült túrós palacsintához. Az alaptésztába még a sütés előtt belekeverjük az almát. Reszelt almát is tehetünk bele, de szerintem sokkal finomabb, ha vékony szeletekben kerül bele a gyümölcs.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt,
- 1 teáskanál cukor,
- 3 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 5 dl szénsavas ásványvíz,
- 7 dl tej,
- 6 evőkanál étolaj a tésztába,
- étolaj a sütéshez
- 3-4 alma.
Elkészítése
- a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és az ásványvizet keverőtálba tesszük,
- simára keverjük,
- apránként hozzáadjuk a tejet és a 6 evőkanál olajat,
- a hozzávalókat alaposan összekeverjük,
- az alámákat alaposan megmossuk,
- a csumájukat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
- az alamszeleteket belekeverjük a palacsintatésztába,
- kiolajozzuk és felforrósítjuk a palacsintasütőt,
- a serpenyőbe öntünk és gyors mozdulatokkal egyenletesen elterítünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta,
- ha az első oldala megsült, megfordítjuk,
- a másik oldalát is pirosra sütjük.
Fahéjas cukorral megszórva, azon melegében tálaljuk.
Naygon köszönjük a receptet Erdélyi Miklósné Áginak!