Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert
Az almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert készítése az egyik legjobb dolog, ami a camembert sajttal történhet. Bár azért ne feledkezzünk meg a bújtatott camembertről és a csehek nagy kedvencéről a pácolt camembertről sem. A mennnyei finomságot az alma, a dió, a méz és a friss zsálya összhangja koronázza meg.
Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert
Készítettem már hasonlót, igaz akkor füge, dió és friss rozmaring volt a sztár….most almát, diót, friss zsályalevelet használtam. A fűszerezés ízlés szerint történhet, őrölt bors és méz volt napirenden nálam.
Így készítettem ezt az egyszerű, ám de mennyei finomságot….jó szívvel ajánlom!
Hozzávalók
- 1 egész szögletes camembert sajt (személyenként 1 darab, lehet kerek is),
- néhány főtt sonkaszelet (lehet nyers is!),
- 1 alma héjastól, gerezdekre vágva,
- 5-6 darab dió pucolva, gorombára vágva,
- friss zsályalevelek,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1-2 evőkanál olívaolajm
- méz, ízlés szerint.
Elkészítése
Egy kisebb sütőformát olívaolajjal megöntözünk, belehelyezzük a sajtot, késsel vágásokat ejtünk rajta és ebbe dugdossuk a negyedelt almaszeleteket, a darabolt diót, az összetekert sonkaszeleteket. Pici sóval megszórjuk, frissen borsot őrölünk rá, csíkokra vágott zsályalevelekkel megszórjuk. A sajt köré is minden hozzávalóból teszünk, végül mézet csorgatunk rá, ízlés szerint.
Forró sütőben, 200 fokon sütjük addig, hogy a sajt közepe megolvadjon, kicsorduljon a kérgéből és a dió, alma kissé megpiruljon…😋
Burgonyapürét készítettem mellé köretként.
Ízekben gazdag, zamatos, finom lakoma.
Egy pohár finom fehérbor dukál mellé… 😉
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!