Habcsókos ribizlis sütemény

Leginkább a rengeteg finom gyümölcsöt szeretem a nyárban. A meggy és a sárgabarack mellett a ribizli a kedvencem. Mindegyikhez van egy jó gyümölcsös édesség receptem is. A habcsókos ribizlis sütemény ismeretlen volt számomra, de olvasónktól igen csak kedvet kaptam hozzá.

Habcsókos ribizlis sütemény

„Gyerekkorom óta nagy kedvencem, sütni is szeretem! 😍 Családom minden ribizli szezon idején „követeli” az elkészítését. Nem igazán fotogén édesség, de higgyétek el, amilyen egyszerű, olyan finom! 😋 Igazi idényjellegű sütemény.” Ezekkel a szavakkal ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária a finom gyümölcsös édességet.

Habcsókos ribizlis sütemény

Hozzávalók

Tésztához

  • 21 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 14 dkg vaj,
  • 3 dkg cukor,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 csipet só.

Habos masszához

  • 5 tojás fehérje,
  • 25 dkg cukor,
  • 30 dkg ribizli.

Elkészítése

  • a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,
  • kinyújtjuk,
  • tepsibe tesszük (gáztepsi méret az egész adaghoz),
  • 30 percig pihentetjük,
  • elkészítjük a habot: a cukorral keményre verjük a tojások fehérjét és belekeverjük a leszárazott, megmosott ribizlit,
  • a tésztát 200 fokon félig megsütjük, rózsaszínűre,
  • majd rákenjük a ribizlis habot, eligazítjuk rajta,
  • tovább sütjük,
  • ha már szép világosbarna színű, mérsékeljük a tüzet 180 fokra,
  • hogy száradjon a hab a tetején (lehet kevesebb fokon is szárítani, 160 fok – attól függ, milyen a sütő),
  • nem baj, ha szétreped vagy törik, ilyennek kell lennie, ropogósnak, habcsókos állagúnak.

Melegen is nagyon finom….de ha hűl, könnyebb felvágni.

Jó sütögetést!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük