Tejszínes sültalma-krémlikőr házilag
A tejszínes sültalma-krémlikőr igazi téli finomság a női szívek meghódításához. Otthon is egyszerűen elkészíthető.
Házilag készített likőrök
A likőr olyan szeszes ital, melyet nagy mennyiségű hozzáadott cukorral édesítenek, és általában különböző élelmiszerekkel vagy aromákkal ízesítenek. Alkoholtartalma gyakran alacsonyabb a tisztán palackozott párlatokénál, de legalább 15%.
A likőrök többségének egyik összetevője valamilyen gyümölcs és a hozzá használt alkoholos ital (pl. vodka, pálinka, bor, stb) szintén gyümölcsből keletkezett. A likőröket általában nem érlelik, de előállításukkor gyakran pihentetik őket, hogy az ízanyagok összeérjenek.
Több házilag készíthető likőr receptet megmutattam már itt a blogon. A krémlikőrök mellett többek között a diólikőr és a szintén a kert ízeiből készülő tutti-frutti likőr receptjét is megosztottam már.
Tejszínes sültalma-krémlikőr hozzávalói
- 5 db alma,
- 30 dkg (10 evőkanál) barnacukor,
- 5 teáskanál fahéj,
- 1 liter vodka,
- 4-5 dl üveges kávétejszín.
Tejszínes sültalma-krémlikőr elkészítése
- az almákat mossuk le, vegyük ki a magházukat és vágjunk cikkelyekre,
- az almákat tegyük egy sütőpapírral borított tepsire,
- szórjuk rá a cukrot és a fahéjat,
- 190 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt süssük barnára,
- a sült almákat tegyük egy nagy üvegbe,
- öntsük rá a vodkát,
- alaposan rázzuk össze,
- 2-3 héti hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, közben időnként rázzuk meg,
- szűrjük le,
- öntsük hozzá a tejszínt,
- tegyük üvegbe és 2-3 napot várjunk még az összeérésre.
Jó étvágyat!