Birsalma lekvár cukorral

A cukormentes birsalma lekvár receptjét már leírtam, most viszont azt mutatom meg, hogy készül a birsalma lekvár cukorral. Nincs benne semmi trükk. Egyszerű, de nagyon ízletes lekvár lesz belőle.

Birsalma lekvár cukorral

A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs, nagyon finom belőle a befőtt, a birsalmasajt és persze a lekvár. Frank Klára olvasónk ez utóbbi készítésének fortélyait árulta el.

A kellemesen édeskés, savanykás birsalma rengeteg értékes vitamint, ásványi anyagot, ásványi sót tartalmaz. Van benne A, C és E-vitamin, B1 és B2 vitamin, de még P-vitamin is, utóbbi a koleszterinszint szabályozásában játszik szerepet. Kalciumban, káliumban, vasban és foszforban gazdag, de tartalmaz még niacint, folsavat, magnéziumot, valamint alma- és csersavat is,

Birsalma lekvár cukorral elkészítése

„Megtisztítod az almát, héját ha egészséges nem kell levágni. Nekem 2,5 kg volt tisztán. Össze daraboltam, fél liter vizet öntöttem hozzá, fél kg cukrot öntöttem hozzá, mert én nem szeretem nagyon édesen. Addig főzöm keverve, amíg puha nem lesz. Később kis vizet még lehet ráönteni, mert így is nagyon sűrű. Ha már jól elfő, akkor lezárom. Én botmixerrel szétturmixoltam, nem tettem bele tartósítószert.😄 

Mikróban csirátlanítottam a kimosott üvegeket, beletöltöm a lekvárt. Jött a celofán és a tető. 5 percre fejre állítottam az üveget, utána száraz dunsztba raktam. 😀 A cukor mennyiségét ízlés szerint lehet változtatni.”

Nagyon köszönöm a receptet Frank Klárának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük