Mari féle zöldséges rakott hús
A zöldséges rakott hús fő erénye az egyszerű, gyors elkészítési mód. A bepácolt és elősütött disznóhús vagy csirkemell szeletekben kerül a brokkoli és kelbimbó réteg közé. Sajt helyett ízletes juhtúró teszi szaftossá. Az sem mellékes azonban, hogy ezt még a gyerekek is szeretik.
Zöldséges rakott hús receptje
Lakatár Mari saját receptjét ajánlja szeretettel.
„Lidl-ben akciós a kelbimbó, brokkoli, ahhoz ajánlom a saját receptemet. Isteni finom! Már készülés közben csodás illatok terjengenek a konyhában. Fagyasztó pakolás miatt, felhasználva a maradékok.”
Magam is szeretem az ötletadó recepteket, amelyek nincsenek köbe vésve, a család ízlsée szerint variálhatjuk. Annak, aki már unja a rakott kelt vagy rakott karfiolt, jól jöhet az a mostani gondolatébresztő recept, amit szabadon variálhatunk. Aki nem szereti a juhtúró, nyugodtan készíthet basamell mártás hozzá vagy akár sajttal is befedheti.
Hozzávalók
- tej,
- hús,
- fokhagyma,
- só,
- liszt,
- tojás,
- juhtúró,
- bors,
- tetszés szerinti zöldségek.
Zöldséges rakott hús elkészítése
- a tejet összekeverjük a zúzott fokhagymával és megsózzuk,
- a húst ebben egy napig pácoljuk,
- másnap lecsepegtetjük,
- lisztbe forgatjuk és forró zsíron mindkét oldalát megsütjük,
- a tejet a húsra szűrjük és fedő alatt puhára pároljuk,
- a húst átrakjuk egy tepsibe,
- a szaftot kissé kihűtjük,
- majd belekeverünk 2 tojást,
- juhtúrót,
- borssal ízesítjük,
- a húsokra rárakjuk a tetszés szerinti zöldségféléket,
- rákenjük a tojásos, túrós masszát,
- forró sütőben összesütjük.”
Nagyon köszönjük Marinak a kitűnő receptet!
Jó étvágyat!