Budapest szelet – karajszeletek Budapest raguval

Budapest szelet vagy sertésszelet Budapest raguval igazán ízgazdag étel. A sertéskarajt füstölt szalonna, csirkemáj, gomba, zöldborsó és a fűszerek teszik változatosan izgalmassá. Különösen jól illik hozzá a burgonyfánk vagy a burgonya krokett.

budapest szelet

Budapest szelet

A budapest szelet vagy ahogy még hívni szokták sertéskaraj Budapest módra az ízletes ragujától lesz igazán fenséges. Bár kevés benne a paprika és a paradicsom, a lecsós ételek imádói is hamar a szívükbe zárják.

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül,
  • 20 dkg csirkemáj,
  • 40 dkg gomba,
  • 20 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db tv paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • étolaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.
  • egy kevés liszt.

Elkészítése

  • a hússzeleteket kiklopfoljuk, érdemes a szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben,
  • sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk,
  • kevés olajon pirosra sütjük,
  • közben megtisztítjuk a májat és a zöldségeket,
  • a hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk,
  • a szalonna zsírját kiolvasztjuk,
  • rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk,
  • hozzáadjuk a gombát,
  • sózzuk, borsozzuk,
  • ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és pár perc alatt átpirítjuk,
  • hozzáadjuk a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot,
  • megszórjuk pirospaprikával,
  • gyakori kevergetéssel készre pároljuk,
  • tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk.

Köretként rizst, burgonyakrokettet vagy burgonyafánkot adunk hozzá. A fotón ez utóbbi látható, melynek receptjét itt éred el.

Nagyon köszönöm a fotót Mészáros Erzsébetnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük