Virágtartó oszlop szennyvízcsőből házilag

Imádom a kreatív megoldásokat a kertben is. Olvasónk most épp azt mesélte el, hogy az ezermester férje kezei között hogy született látványos virágtartó oszlop szennyvízcsőből. 

Virágtartó oszlop szennyvízcsőből házilag

Virágtartó oszlop szennyvízcsőből házilag

Farkas Jánosné a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportban mutatta meg a férje által készített és virágokkal frissen benépesített virágtartót.

„Mivel sokan kérték, szeretettel leírom a virágtartó oszlop készítésének folyamatát. 200 mm-es átmérőjű, 1 méter magas szennyvízcső az alap. A csőbe 15 db „kosár” lett kialakítva. A férjem először bevágta flexszel, majd hőlégfúvóval felmelegítette. Rögtön sörös üveget dugott bele és azzal alakította ki a kosarakat. Sietni kellett vele, mert hamar visszakeményedik.

Majd beleállította egy nagy virágcserépbe az oszlopot. Jól megtömte körbe földdel a nagy cserepet, aztán az oszlopot is. Összesen 70 liter föld ment bele.

Eztán jöttem én az ültetéssel. Mindegyik kosárba egynyári begónia került, csak a levél színük más. Majd amikor kész volt, a tetejére ültettem még egy muskátlit is. Végül permetezővel megöntöztük, hogy a virágok gyökeréhez jusson víz. A költsége kb. 10 ezer forint így beültetve, a virágokat is beleszámítva.

Nagyon köszönjük a szuper ötletet és a leírást Farkas Jánosnénak!

További csináld magad ötletek a kertbe, erkélyre:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük