Színes virágpompa az erkélyen

Szinte zokog a lelkem, amikor egy üres vagy lomtárnak használt erkélyt látok. A virágpompa az erkélyen nem csak a szépérzékünkre és a lelkünkre van jó hatással, a növénybeültetések közvetve javíthatják a lakás klímáját is. Különösen a forró nyári napokon tapasztalhatjuk meg a növényekkel beültetett balkon jótékony hatását. Olvasónk burjánzó erkélyével követendő példát mutat.

virágpompa az erkélyen

Színes virágpompa az erkélyen

Asztalos Ágnes olvasóm tavalyi erkélyét mutatta meg. Az idén még nincs bomba formában, de az előkészületeket már megtette, hogy idén is zöld oázis tegye szebbé napjait.

Ezek a tavalyi erkélyemen lévő virágok voltak. Imádtam !!! Remélem idén is szépek lesznek, amiket most elültettem.🙂 <3

Igyekszem sokféle szépséget elültetni. Három éve kitapasztaltam, mi az ami bírja a tűző napot, mert azóta lakom itt. 🙂

Most is már elültettem mindent és várom, hogy gyönyörködhessem bennük.

Nyáron kéthetente bőségesen tápoldatozom őket és már akkor azonnal adok tápoldatot, ahogy elültettem. Remélem az idén nyáron is olyan szép lesz, mint tavaly.

A vinkát nagyon szeretem, minden évben veszek jó pár palántát és csodaszépek lesznek. Most is ültettem jócskán. 🙂 Minden színt vettem, alig várom, hogy már nagyobbak legyenek tele virágokkal. 🙂

virágpompa az erkélyen

Az apró virágú petúnia is hálás volt. Sokat kellett foglalkozni vele, naponta az egészről az elnyílottakat leszedni és sokat locsolni, de megérte, mert csodaszép volt. <3″

Csak gratulálni tudok a csodás erkélyhez. Ágnes mindent úgy csinált, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Kitapasztalta, hogy melyek azok a növények, amelyek az erkély tájolását figyelembe véve jól érzik magukat és azokkal népesíti be az erkélyt minden évben. A napos erkély egyébként is helyzeti előnyt jelent, mert ennél a legnagyobb a növényválaszték.

A jó növényválasztásnak köszönhetően kora tavasztól késő őszig élvezheti a virágözönt az erkélyen. Nem drága és különleges virágokat vásárolt, hanem az egyszerűbb, kevéssé kényes növényeket részesítette előnyben és a magvetéssel is sikerült csökkenteni a költségeket.

Az erkélykorlátra szerelhető virágtartók helytakarékosak, praktikusak és nem mellesleg biztonságosak is. Dicséretes, hogy az árnyékolásra is gondolt és kellemes pihenőhelyet is kialakított.

Nagyon köszönöm a fotókat Ágnesnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Éva Bucsi szerint:

    köszönöm ismét örömmel olvastam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük