Tündérsüti Veronika konyhájából

A tündérsüti egy könnyű tésztájú, puncs krémes finomság Veronika konyhájából. Elrontani sem lehet, puncs krém helyett vanília vagy csoki pudinggal is tölthetjük.

tündérsüti puncsos töltelékkel

Tündérsüti Veronika konyhájából

Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 25 dkg puha margarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 db tojássárgája,
  • 1 csipet só,
  • 50 dkg liszt,
  • 15 g sütőpor.

A töltelékhez:

  • 74 g puncs ízű pudingpor,
  • 8 csapott evőkanál kristálycukor,
  • 5 dl tej,
  • 450 g tejföl,
  • 5 db tojásfehérje,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 1 teáskanál rum vagy rumaroma,
  • ízlés szerint porcukor a sütemény meghintéséhez.

Tündérsüti elkészítése

  • Előkészítjük a töltelékhez az alapanyagokat.
  • A pudingot a tejjel, cukorral a reszelt citromhéjával, a rumaromával megfőzzük.
  • Kemény habbá verjük egy csipet sóval a tojásfehérjéket.
  • A langyosra hűtött pudingoz hozzáadjuk a tejfölt.
  • A tojásfehérjét óvatosan, hogy ne törjük össze a pudingos, tejfölös krémhez keverjük.
  • Előkészítjük a tésztához az alapanyagokat.
  • Összegyúrjuk és 60-40% arányban kettévesszük.
  • Kinyújtjuk a nagyobb darabot és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük.
  • Ráöntjük a tölteléket, és a tészta maradék feléből rácsokat sodrunk rá.
  • A sütőt 180 C-ra előmelegítjük és 40 perc alatt készre sütjük.
  • Hűlés után szeleteljük, porcukorral hintve tálaljuk.

Isteni a recept, legközelebb vaníliás pudinggal, vanília aromával próbálom ki. Nagyon ízlett a családnak 🙂 – hangzott a vélemény Szilvitől, aki már kipróbálta a receptet.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük