Tündérsüti Veronika konyhájából
Tündérsüti egy könnyű tésztájú, puncs krémes finomság Veronika konyhájából. Elrontani sem lehet, puncs krém helyett vanília vagy csoki pudinggal is tölthetjük.
Tündérsüti Veronika konyhájából
Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 25 dkg puha margarin,
- 20 dkg cukor,
- 5 db tojássárgája,
- 1 csipet só,
- 50 dkg liszt,
- 15 g sütőpor.
A töltelékhez:
- 74 g puncs ízű pudingpor,
- 8 csapott evőkanál kristálycukor,
- 5 dl tej,
- 450 g tejföl,
- 5 db tojásfehérje,
- 1 db citrom reszelt héja,
- 1 teáskanál rum vagy rumaroma,
- ízlés szerint porcukor a sütemény meghintéséhez.
Elkészítés
- Előkészítjük a töltelékhez az alapanyagokat.
- A pudingot a tejjel, cukorral a reszelt citromhéjával, a rumaromával megfőzzük.
- Kemény habbá verjük egy csipet sóval a tojásfehérjéket.
- A langyosra hűtött pudingoz hozzáadjuk a tejfölt.
- A tojásfehérjét óvatosan, hogy ne törjük össze a pudingos, tejfölös krémhez keverjük.
- Előkészítjük a tésztához az alapanyagokat.
- Összegyúrjuk és 60-40% arányban kettévesszük.
- Kinyújtjuk a nagyobb darabot és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük.
- Ráöntjük a tölteléket, és a tészta maradék feléből rácsokat sodrunk rá.
- A sütőt 180 C-ra előmelegítjük és 40 perc alatt készre sütjük.
- Hűlés után szeleteljük, porcukorral hintve tálaljuk.
Isteni a recept, legközelebb vaníliás pudinggal, vanília aromával próbálom ki. Nagyon ízlett a családnak 🙂 – hangzott a vélemény Szilvitől, aki már kipróbálta a receptet.
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!