Töltött cukkini Lídia módra
A töltött cukkininél kevés egyszerűbb nyári étel van. Nem kell előre megpárolni a húst, nincs benne rizs vagy egyéb töltő anyag. Gyorsan összeállítható, aztán csak várni kell, hogy készre süljön. Íme a töltött cukkini receptje!
A cukkini egyszerűen termeszthető zöldségféle. A beért termésén túl a cukkinivirágokat is elfogyaszthatjuk. A töltött tökvirághoz hasonlóan készíthetjük.
A cukkini termés felhasznála igen sokoldalú. Készülhet belőle vegetáriánus étel is, de hússal párosítva is nagyon ízletes ételeket kapunk. Itt a blogon is rengeteg cukkinis receptet jelentettem már meg pl. cukkini krém, hús nélküli főétel, hússal készítve, rántott cukkini, muszaka, stb.
Töltött cukkini hozzávalói
- egy nagyobb cukkini,
- 25 dkg darált hús,
- a cukkini belseje,
- 3 keményre főtt tojás,
- pici kakukkfű,
- kevés petrezselyem,
- egy csipet sajt (trappista vagy füstölt sajt is kiváló),
- egy tojás sárgája,
- só,
- bors,
- tejföl.
Elkészítése
- a cukkinit megtisztítjuk,
- félbevágjuk,
- belsejét kikanalazzuk,
- a húst, a cukkini belsejét, a főtt tojáskarikákat és a fűszereket összekeverjük,
- belekanalazzuk a cukkinibe,
- tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját,
- rárakjuk a húsrétegre,
- sajttal megszórjuk,
- 180 fokos sütő tesszük,
- negyed órán át lefedve sütjük,
- majd sajt pirulásig sütjük.
A tálaláshoz még egy kis tejföllel felturbózhatjuk.
Nagyon köszönöm a receptet Rendek-Forró Lídiának!
Tipp: ha félünk, hogy a hús nem sülne meg, akkor előre meg is párolhatjuk vagy hosszabb ideig süthetjük letakarva.