Savanyú káposztaágyon sült csirkecomb receptje
A savanyú káposztaágyon sült csirkecomb nagyon ízletes és laktató téli fogás. Csupán pár perc előkészítés után már mehet is a sütőbe. Még köret sem kell feltétlenül hozzá, csupán kenyérrel fogyasztva is nagyon finom. Már mutatom, is az egyszerű és nagyszerű receptet.
![savanyú káposztaágyon sült csirkecomb tárnyéron](https://balkonada.hu/wp-content/uploads/2023/10/savanyu-kaposztaagyon-sult-csirkecomb-600x450.jpg)
Savanyú káposztaágyon sült csirkecomb receptje
„Egy ízletes, laktató, izgalmas fogást ajánlok figyelmetekbe.
A savanyú káposzta nagyon egészséges és finom, csirkecombbal együtt sütve pedig, maga a földi paradicsom
Sokféleképpen szokták fűszerezni, ízesíteni ezt az ételt, én így készítem…” – ajánlotta a figyelmünkbe a receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók (4-6 személyre)
- 1 kg savanyú káposzta levével együtt
- 6 db csirkecomb (egyben hagyva)
- 1-2 szál füstölt kolbász
- 1 tálca kockázott bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt piros paprika, őrölt kömény
- 2 duci gerezd fokhagyma
Savanyú káposztaágyon sült csirkecomb elkészítése
- A hagymát felszeleteljük, a baconnel és a karikákra vágott kolbásszal együtt addig sütjük, amíg a hagyma pirulni kezd, a bacon, kolbász pedig zsírjára kezd sülni.
- A savanyú káposztát egy tepsibe terítjük, (levével együtt) és a megsült hagymás keveréket ráöntjük (a kisült zsírjával együtt) a káposztára, összekeverjük (lehet kézzel, úgy könnyebb).
- A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róla a vizet. Egy evőkanál őrölt piros paprikát, egy-két teáskanál sót, borsot, őrölt köményt és két gerezd áttört fokhagymát összekeverünk.
- Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat, ezután bőrös felükkel lefelé, ráfektetjük a káposztaágyra.
- Ha elkészültünk egy kevés olajat csorgatunk a húsokra. alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőbe tesszük.
- Kb. 1 óra múlva (sütő függő) megnézzük, hogy megpuhultak-e a combok, ha igen átfordítjuk őket a másik (bőrös) oldalukra, a fólia nélkül addig sütjük, amíg szép ropogósak, piros színűek lesznek.
- Cikkekre vágott burgonyát főztem mellé, amit kevés olajjal meglocsoltam és amíg pirult a hús, szintén a sütőbe tettem, megpirítottam.
- Rizs köret vagy tarhonya is jól illik hozzá.
Nagyon – nagyon finom étel, ízletes és ami érdekes, hogy nem nehéz, nem megterhelő az ember gyomrának.
Aki szereti, tálalás után, tejföllel meglocsolhatja a káposztát, nagyon finom!
Érdemes elkészíteni, különlegesen finom étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!