Fordított almás sütemény

A fordított almás sütemény neve nem véletlen. Az alma kerül a forma aljára, ezáltal krémessé párolódik, sőt a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni. A végeredmény szépséges és finom sütemény. Már mutatom is az egyszerű receptet!

fordított almás

Fordított almás sütemény receptje

Az alma húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet, kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.

Az isteni almatorta után nézzük most egy másik szuper almás receptet.

Hozzávalók

  • 10 dkg margarin,
  • 5 evőkanál barna cukor, (lehet fehér cukor is)
  • fahéj ízlés szerint,
  • kb. fél kiló alma,

Tésztához

  • 4 tojás,
  • 7 kanál barna cukor,
  • 1 bögre tej,
  • fél bögre olaj,
  • 1 bögre darált zabpehely,
  • 1,5 bögre liszt,
  • a púpozott mokkáskanál szódabikarbóna

Fordított almás sütemény elkészítése

  • a margarint felolvasztom,
  •  az 5 kanál barna cukorral karamellizálom,
  • a karamellt beleöntöm a pite formába,
  • eloszlatom az alján oldalán,
  • megszórom fahéjjal,
  • a formát kirakom alma gerezdekkel,
  • a tésztához a 4 egész tojást kikeverem a 7 kanál barna cukorral,
  • kézi habverőt használók, mert nem kell habosra keverni,
  • jöhet bele a bögre tej,
  • a fél bögre olaj,
  • aztán a száraz összetevői, a zabpehely, a liszt, szódabikarbóna,
  • jól összekeverem,
  • ráöntöm az almára, mehet a sütőbe.

Nagyon köszönjük a receptet Turánné Szolnoki Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük