Fordított almás sütemény
A fordított almás sütemény neve nem véletlen. Az alma kerül a forma aljára, ezáltal krémessé párolódik, sőt a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni. A végeredmény szépséges és finom sütemény. Már mutatom is az egyszerű receptet!
Fordított almás sütemény receptje
Az alma húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet, kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.
Az isteni almatorta után nézzük most egy másik szuper almás receptet.
Hozzávalók
- 10 dkg margarin,
- 5 evőkanál barna cukor, (lehet fehér cukor is)
- fahéj ízlés szerint,
- kb. fél kiló alma,
Tésztához
- 4 tojás,
- 7 kanál barna cukor,
- 1 bögre tej,
- fél bögre olaj,
- 1 bögre darált zabpehely,
- 1,5 bögre liszt,
- a púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
Fordított almás sütemény elkészítése
- a margarint felolvasztom,
- az 5 kanál barna cukorral karamellizálom,
- a karamellt beleöntöm a pite formába,
- eloszlatom az alján oldalán,
- megszórom fahéjjal,
- a formát kirakom alma gerezdekkel,
- a tésztához a 4 egész tojást kikeverem a 7 kanál barna cukorral,
- kézi habverőt használók, mert nem kell habosra keverni,
- jöhet bele a bögre tej,
- a fél bögre olaj,
- aztán a száraz összetevői, a zabpehely, a liszt, szódabikarbóna,
- jól összekeverem,
- ráöntöm az almára, mehet a sütőbe.
Nagyon köszönjük a receptet Turánné Szolnoki Valériának!