Tölcsérfánk, ha valami ropogósra vágysz

Kifogyhatatlan a fánk receptek száma. De végülis farsang időszakában van a fánkok szezonja is. A tölcsérfánk egy normál tölcsérből csurgatva kerül a zsiradékba, ettől kapja különleges formáját. Vékonyságának köszönhetően pedig ropogósságát. 

tölcsérfánk

Ujvári-Kordics Veronika készítette a különleges fánkot. „Főzős-sütős műsort nézve találkoztam először ezzel kis fánkocskával. Utána kerestem a receptnek és elkészítettem, így ezzel is gyarapodott a recepttáram. Egyszerű és nagyon finom vendégváró sütemény is lehet.”

Tölcsérfánk hozzávalói

  • 35 dkg liszt,
  • 5 dkg kristálycukor,
  • 2 db egész tojás,
  • 14 g sütőpor,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 2,5 dl tej,
  • 2,5 dl víz,
  • szükség szerinti mennyiségű étolaj a sütéshez,
  • ízlés szerint porcukor a tetejére.

Tölcsérfánk elkészítése

  • a tojásokat elkeverem a kristály- és vaníliás cukorral,
  • a tejet és vizet kimérem és egyszerre hozzáöntöm a tojásos keverékhez,
  • a lisztet elkeverem a sütőporral és a tojásos keverékhez öntöm,
  • csomómentesre keverem,
  • egy kisebb méretű tölcsért használok az adagoláshoz,
  • az olajat felforrósítom,
  • a tölcsérbe, miközben befogom az alját, beletöltöm a fánktésztát,
  • és mintha „írnánk” belecsorgatom a tésztát az olajba,
  • a sütés pár másodpercig tart,
  • majd csipesszel megfordítom és világos színűre sütöm mind a két oldalát,
  • papírtörlőre szedem ki a fánkokat,
  • porcukorral meghintem,
  • lekvárral esetleg tejszínhabbal tálalom.

A férjem porcukor nélkül tejföllel fogyasztotta, úgy is nagyon finom.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük