Tejszínes csirketokány 30 perc alatt
Tejszínes csirketokány 30 perc alatt. Ez aztán az igazi gyors és nagyszerű étel. Illésné Nagy Mária szétnézett a konyhában, mi van otthon és pillanatok alatt összedobta a finom húsételt.
Tejszínes csirketokány 30 perc alatt receptje
„No, mi is van itthon? Mi van a hűtőben?
Amit éppen találtam, abból készült….tökéletes, finom ebéd kerekedett belőle, 30 perc alatt! 😋
Ebédre, vacsorára tökéletes fogás, így készült…” – ajánja Illésné Nagy Mária
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg csirkemellfilé,
- 1 szál póréhagyma,
- 1 tálca bacon (kb. 15 dkg),
- 25 dkg barna csiperke,
- friss kakukkfű, ízlés szerinti mennyiségben,
- só,
- bors,
- 4 dl tejszín
- tetszőleges fajta száraztészta,
- kis olaj a tészta kifőzéséhez.
Elkészítése
- Vizet forralunk, sót, kevés olajat teszünk hozzá, tetszőleges fajta száraztésztát főzünk, ha kész leszűrjük, melegen tartjuk,
- amíg fő a tészta elkészítjük a húsételt,
- a bacont kisebb darabokra vágjuk,
- egy mélyebb serpenyőben zsírjára sütjük,
- a csirkehúst csíkokra vágjuk,
- a baconhoz adjuk,
- erős tűzön sütni kezdjük,
- többször átkeverjük,
- ha megpuhult hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát,
- átkeverjük, ha picit összeesett hozzáborítjuk a darabolt gombát,
- 2 percig kevergetve pároljuk,
- sóval, borssal, friss kakukkfűvel fűszerezzük,
- a tejszínnel felöntjük,
- forralva besűrítjük – ha szükséges, pici étkezési keményítőt vagy lisztet használhatunk a sűrítéshez.
Tésztát kínálunk mellé köretként.
Jó étvágyat kívánok! 🍽
Naygon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!