Tejfölös csodasüti – egyszerű és nagyon finom

A tejfölös csodasüti nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény és ráadásul isteni finom. Egyszerű hozzávaló általában minden háztartásban megtalálhatók, így akkor is jól jön ez a recept, ha gyorsan szeretnénk összedobni valami kényeztetős finomságot.

tejfölös csodasüti

Tejfölös csodasüti receptje

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna,
  • 10 dkg porcukor,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 1 evőkanál tejföl.

Krémhez:

  • 1/2 l tej,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 csomag főzős vanília pudingpor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 pohár nagy (450 grammos), 20%-os tejföl,
  • 1 pohár kis (150 grammos), 20 %-os tejföl

Elkészítése

  • A tejben megfőzzük a két csomag pudingot a cukrokkal.
  • Egy evőkanál tejfölt tegyünk félre, az majd a tésztába kell.
  • Ha kihűlt a puding, keverjük bele a két pohár tejfölt (Ne felejtsük el kivenni egy kanállal, ami majd a tésztába kell!).
  • A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
  • A tésztát kétfelé osztjuk.
  • Az egyik adag tésztát kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) terítjük.
  • Ráöntjük a krémet, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
  • 180 C-os sütőben 40-45 percig, tűpróbáig sütjük.
  • Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tipp: A tésztába a 25 dkg margarin helyett tehetünk ugyanennyi vajat vagy 20 dkg zsírt is. Így sokkal finomabb és omlósabb lesz a tészta.

Nagyon köszönöm a nagyszerű receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük